Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Marea Pensionista vol activar la mobilització des de Reus

El col·lectiu es concentrarà cada dilluns a les 11 del matí | Reivindiquen que les pensions s'apugin segons l'IPC
Els membres de la Marea Pensionista es trobaran cada dilluns | Jordi Olària

 

La Marea Pensionista reactiva la seva mobilització des de Reus i ho farà, a partir d'avui, cada dilluns al matí. A les onze es concentraran a la plaça del Prim amb dos objectius principals, despertar la mobilització ciutadana i reclamar la pujada de les pensions segons la pujada de l'IPC. Per fer-ho han engegat el que anomenen 'Els dilluns al sol', una al·lusió a la pel·lícula de l'any 2002 en què es retratava la situació dels aturats de Vigo.

 

Despertar la mobilització per unes pensions dignes

La Marea vol, així, posar sobre la taula les seves reivindicacions, les que defensa el pacte de Toledo amb qui el Congrés dels Diputats manté un diàleg en relació a les darreres reformes laborals i de pensions. Aquest col·lectiu vol que les pensions quedin lligades a l'IPC, una mesura que asseguren que té força consens però a la qual alguns partits polítics, a última hora, han decidit deixar de donar suport.

 

Marea Pensionista engega un seguit de mobilitzacions setmanals a Reus | Jordi Olària

 

«Al sofà no els portaran res»

L'objectiu principal d'aquest seguit de mobilitzacions és despertar la consciència ciutadana. Es fa una crida a les persones jubilades, però també a les que encara treballen i vulguin lluitar per protegir el sistema de pensions. El que vol la Marea Pensionista és «que la gent es vagi despertant, que es vagi conscienciant, tenint en compte que al sofà no els portaran res, mirant la tele no els portaran res, escoltant segons quina tele tampoc els ho portaran...» sentencia Clara Rivas, membre de la Marea.

 

Clara Rivas posa, d'exemple, una conversa que ha tingut aquest matí mateix per explicar què busquen i a qui apel·len. «Avui mateix m'han dit 'jo amb el que cobro ja en tinc prou', i llavors li he preguntat 'però vostè vol que li augmentin un 0,25 % o  segons l'IPC?', m'ha respost 'que m'augmentin l'IPC', i llavors li he dit 'doncs mogui's, assegut no li ho portaran'.

 

Les eleccions europees, una oportunitat per a les pensions

Les pròximes eleccions municipals no serviran per modificar el sistema de pensions, ja que es tracta d'una competència estatal. El que sí que hi pot tenir incidència són les eleccions europees, «en aquests moments està governant Europa la dreta pura i dura, la que s'ha venut al capital, que no vol dir qe els que es diuen, entre cometes, d'esquerres, no s'hi venguin, però potser podrem pressionar més» sentencia Clara Rivas.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris