Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mariona Quadrada (CUP Reus) no assisteix a declarar per segona vegada

Segons dictamina el procediment judicial l'acusada haurà de ser detinguda per no anar a declarar
Mariona Quadrada, a la sortida dels jutjats. | Jordi Olària

 

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus Mariona Quadrada estava citada a declarar avui, 31 d'octubre, als jutjats de Reus, però ha manifestat que no acudirà a la cita. És la segona vegada aquesta setmana que la regidora no es presentarà a declarar. Mariona Quadrada està acusada de presumptes delictes d'odi, denunciada pel partit polític Ciutadans Reus. La regidora ha declarat que «no respondré als jutjats, respondré allà on toca: al carrer i al ple municipal». Segons dicta el procediment judicial, si l'acusada no es presenta a declarar, haurà de passar a les dependències policials.

 

Ciutadans Reus va denunciar Mariona Quadrada per delictes d'odi

Mariona Quadrada va ser denunciada per la formació taronja arran de la vaga del 3 d'octubre del 2017. Aquell dia es va produir una manifestació pels carrers de Reus, on es van dirigir fins a l'Hotel Gaudí de Reus, ja que allà s'allotjaven els cossos de seguretat espanyols. Segons Ciutadans Reus, la regidora els va increpar quan es van topar a la manifestació. A causa d'aquest fet, la formació taronja va denunciar la regidora Mariona Quadrada per presumptes delictes d'odi.

La regidora Mariona Quadrada, en una imatge d'arxiu. | Guillem RS

 

 

La regidora ha estat citada dues vegades en una setmana

El passat dilluns 29 d'octubre Mariona Quadrada va ser citada a declarar per aquesta denúncia als jutjats de Reus. La regidora no va assistir a la cita, ja que en aquell precís moment es va portar a cap una roda de premsa per presentar la seva proposta en relació a les ordenances municipals. A més, la regidora considera que aquestes acusacions són injustes i que el delicte per la qual està investigada «no és procedent en cap cas». La regidora ha insistit que no respondran «al mandat de l'estat espanyol ni a cap jutge ni fiscal per molta denúncia que hi hagi».

 

CUP Reus declara que Ciutadans porta la tensió política a terreny personal

El grup municipal CUP manifesta que aquestes acusacions es realitzen «per castigar la discrepància política amb els aparells de l'Estat». A més, declaren que Ciutadans Reus vol portar la confrontació política al terreny personal. Aquest cas ja va ser desestimat i arxivat en el seu moment quan van sortir les acusacions, i ara la Fiscalia ha decidit tornar-lo a obrir i recórrer la decisió presa.

Comentaris