En marxa una exposició sobre el projecte de millora del passeig de la Boca de la Mina de Reus

La mostra, amb diverses maquetes de la futura acció urbanística, es podrà veure fins al 2 d'abril al vestíbul de l'edifici de l'antic hospital
Maqueta del futur passeig de la Boca de la Mina, a la ciutat de Reus | Ajuntament de Reus

 

 

Avui dilluns, 18 de febrer, l’Ajuntament de Reus ha obert a la ciutadania una exposició dedicada al projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina. La mostra, que vol donar a conèixer aquesta acció urbanística als reusencs i reusenques, es podrà visitar al vestíbul de l’edifici de l’antic hospital, al carrer de Sant Joan.

 

L’exposició, concretament, ha estat produïda pel Museu de Reus, en coordinació amb Batlle i Roig Arquitectes —creadors del projecte d’intervenció urbanística— i està formada per diverses maquetes a escala d’alguns futurs espais del passeig.

 

 

 

La mostra, oberta fins al 2 d'abril

Tal com han explicat els organitzadors, la mostra estarà oberta fins al dimarts 2 d’abril, «d’acord amb el termini administratiu d’exposició pública del projecte», i es podrà veure de dilluns a divendres de 15.30 hores a 20.30 hores.

 

A més, al vestíbul de l’edifici municipal hi haurà també una petita mostra amb uns plafons de l’exposició, «i la consulta del projecte tècnic es podrà fer a través dels canals corporatius habituals», segons l’Ajuntament de Reus. Els projectes executius, alhora, es podran consultar de forma presencial entre els dies 20 de febrer i 3 d’abril, a les oficines dels Serveis Tècnics d’Arquitectura i Urbanisme de l’Ajuntament.

 

El nou projecte vol recuperar un dels espais naturals emblemàtics de Reus | Jordi Olària

 

Passat i present d'aquest passeig reusenc

Aquesta mostra, apunten els seus impulsors, «fa un repàs del passat i present del passeig per centrar-se en l’explicació d’un projecte que condicionarà i dignificarà un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental; i afavorirà els usos que contribueixin a mantenir-se la seva identitat».

 

La intervenció urbanística del passeig, expliquen des del consistori, planteja tres àmbits d’actuació diferenciats, com són el mateix passeig, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors. El passeig, precisament, es condicionarà per mantenir el caràcter natural de l’espai, millorar-ne les condicions de drenatge i il·luminació i recuperar els elements de valor històric.

 

Imatge virtual del projecte del Jardí Agrari del Camp | TarragonaDigital.com

 

El Jardí Agrari del Camp

El Jardí Agrari del Camp, per la seva part, serà un nou espai públic de 7.709 metres quadrats, «estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat productiva, educativa i de lleure», expliquen els responsables de l'acció urbanística. El jardí dels fruiters i el jardí dels horts, afegeixen, «permetran recuperar la relació entre els ciutadans de Reus i la seva agricultura més propera».

 

Finalment, el Parc de les Olors suposarà una nova zona verda per al descans i el lleure, de 10.687 metres quadrats, que posarà en relació el passeig amb el Barranc del Molí. Amb això, el sistema de recorreguts «permetrà gaudir d’una experiència sensorial al voltant d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per la seva gamma cromàtica», apunten els promotors.

 

 

Et pot interessar: