Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mas Carandell organitza viatges per nodrir-se de l'experiència europea en FP

Un equip de responsables i professionals del centre van viatjar, fa unes setmanes, a Berlín
Mas Carandell organitza estades a l'estranger per nodrir-se de l'experiència europea | CEDIDA

 

L’equip responsable de formació i qualificació de Mas Carandell, juntament amb un grup de professionals de l’àmbit educatiu, va realitzar una estada a Berlín del 25 al 29 de juny. El viatge s’ha dut a terme mitjançant un projecte europeu de mobilitat docent en el marc d’un Erasmus+.

Així doncs, a través del projecte Attracting Teacher's Learning in European Systems (Atelieurs), aquest grup de professionals van viatjar a la capital germànica per tal de conèixer el sistema educatiu alemany, en concret la Formació Professional dual.

 

Visites a centres de Formació Professional

Durant l’estada es van visitar dos centres d’FP. Per un costat, van anar a veure una escola d’hostaleria i turisme, i per l’altre van conèixer el segon centre educatiu més gran de Berlin on es pot estudiar una FP dual de vendes, comerç i màrqueting. D’altra banda, l’equip tècnic va visitar un centre d’FP no dual on es realitzen especialitats com radiologia, anàlisi química i bioquímica i biologia alimentària.

 

A més, es va visitar BMW com a exemple d’empresa gestora d’FP dual. Actualment, la companyia col·labora en l’aprenentatge de les especialitats de mecànica industrial i automatismes. Finalment, l’última visita va ser a la Cambra de comerç de Berlín, una entitat que supervisa que es compleixin els requisits i obligacions legals de la formació dual.

 

El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha posat èmfasi en el fet que aquests tipus de visites a països europeus són una gran oportunitat pels professionals del centre municipal de Mas Carandell. Tanmateix, aquestes estades permeten nodrir-se de bones pràctiques educatives i aplicar l'experiència europea a la nostra realitat.

Altres estades a l’estranger

Cal destacar que aquesta no és l’única estada internacional que l'equip de Mas Carandell ha fet a Europa en el marc d'un Erasmus. El passat mes de maig, un tècnic del programa SEFED —Simulació d'Empreses amb Finalitats Educatives—  va viatjar a Bèlgica per conèixer el sistema educatiu de formació professional belga.

 

A més, aquest setembre, una tècnica dels Programes de formació i inserció-PTT, viatjarà a Lisboa per conèixer més a fons el treball pedagògic que es realitza al voltant del fracàs escolar.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris