La plaça del Mercadal de Reus, amb l'arbre de Nadal al centre i quatre estands del mercat muntats

El Mercat de Nadal de Reus es prepara per obrir adaptant-se a les restriccions

Hi haurà límit d'aforament a l'espai dels estands | S'ha reduït el nombre de parades per garantir l'espai de seguretat

Malgrat la situació i incorporant totes les mesures necessàries, el Mercat de Nadal de Reus obrirà aquest dijous, 3 de desembre, a la plaça del Mercadal. Per garantir l'espai necessari per respectar la distància recomanada s'instal·laran quinze estands, set menys dels d'edicions anteriors, que estaran oberts fins al 20 de desembre.

Obriran cada dia de deu del matí fins a les dues del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre, i entre aquest diumenge i dimecres vinent, també durant la franja del migdia. Com sol ser habitual, les parades ofereixen arbres, tions, figures de pessebre, guarniments de Nadal i torrons.

El Mercat de Nadal s'adapta a la pandèmia

Per garantir les restriccions decretades s'han adoptat diferents mesures que es posaran en marxa mentre el Mercat de Nadal sigui obert. La principal serà el control d'aforament, limitat al 30% del màxim permès. Els estands es col·locaran mirant cap endins a la coca central de la plaça.

S'habilitarà un punt d'entrada i un de sortida de l'espai precisament pensats per poder controlar el nombre de persones que hi ha a l'interior. A més, quan s'entri a l'espai, es rebrà la informació sobre les mesures de seguretat i s'indicarà el sentit únic de circulació previst, que ha de servir per evitar concentracions de persones.

Per altra banda s'hi durà a terme la neteja i desinfecció d'espais. També s'ha previst més espai entre els estands que en edicions anteriors. Per fer-ho se n'ha reduït el nombre, dels 22 que hi havia habitualment als 15 d'aquesta edició. L'objectiu és poder garantir la distància entre compradors.

El Mercat d'Artesania obrirà divendres

La campanya de Nadal de Reus d'enguany, com arreu, s'ha adaptat a la pandèmia. Això ha implicat no programar actes oberts al públic per evitar aglomeracions, i el pressupost s'ha destinat principalment a la il·luminació. No hi haurà ni pista de gel ni firaires a la plaça de la Llibertat, però sí que s'han conservat els mercats.

En el cas del d'Artesania, tornarà a ocupar la plaça d'Evarist Fàbregas a partir d'aquest divendres quatre de desembre. Els paradistes s'hi estaran fins al 5 de gener, vigília de Reis. S'habilitarà de la mateixa manera i amb les mateixes restriccions i mesures que el Mercat de Nadal de la plaça del Mercadal.


Comentaris