EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La millora de la senyalització dels camins del terme municipal de Reus ja és una realitat

La iniciativa era un dels projectes del procés de Pressupostos participatius de l'any 2018 i ara ja s'ha dut a terme
Imatge de les noves banderoles que senyalitzen els camins del terme de Reus | Cedida
 

 

Durant les darreres setmanes s'ha fet realitat la millora de la senyalització dels camins del terme municipal de Reus i dels seus enllaços. Aquesta iniciativa era un dels projectes guanyadors del procés de Pressupostos participatius de l'any 2018. Concretament, s'han instal·lat un total de 56 banderoles noves que s'han sumat a les ja existents, de manera que, actualment, hi ha 341 banderoles col·locades i 17 cartelleres de gran format ubicades estratègicament al llarg de diferents recorreguts que conformen la xarxa de camins del municipi. 

 

Més facilitats per a la ciutadania

Un dels principals objectius d'aquest projecte era la millora del coneixement de la xarxa de camins i, així, facilitar la introducció de la ciutadania en les diferents rutes que ofereixen aquests camins. És per aquest motiu que es van dissenyar, fabricar i col·locar unes cartelleres on es pot veure un plànol representat amb els diferents camins del terme i les diferents rutes proposades.

 

Reproduïts sobre una fotografia aèria, també s'hi poden veure els itineraris Gran Recorregut (GR) i Petit Recorregut (PR) que passen pel terme. El projecte va ser aprovat en el marc de la primera edició dels Pressupostos participatius amb un pressupost de 20.000 euros. 

 

Una aposta per la salut i per estar en contacte amb la natura de l'entorn

En aquest sentit, en aquestes cartelleres també s'hi poden veure representats els camins de la xarxa d'itineraris 'Rutes Reus', una iniciativa que s'ha desenvolupat durant els últims anys dins d'un projecte transversal de l'Ajuntament de Reus que ha implicat diferents regidories i que combina el coneixement de l'entorn amb l'exercici físic i la salut. 

 

A més, de forma paral·lela, el mes de desembre de l'any passat es va posar a la venda «Rutes per Reus i el seu entorn», una guia de camins dels voltants de Reus on s'inclouen diferents itineraris i passejades, siguin rutes dins del terme municipal o rutes que van més enllà del terme de Reus, això sí, totes tenen sortida i arribada a Reus.