Durant el 2019 es milloraran les voreres de vuit barris de Reus

També es realitzaran nous passos de vianants i es milloraran els paviments dels carrers
Estat actual del carrer d'Orient al barri Horts de Miró | Cedida

 

Diversos barris de Reus rebran una millora en les seves voreres en un pla urbanístic que afectarà una quinzena de carrers de la ciutat. Amb l'objectiu de millorar les voreres, refer els passos de vianants i millorar els paviments, un total de vuit barris estaran aixecats durant aproximadament tres mesos. Aquest pla de millora afectarà els barris Mas Vilanova, Escorxador, Ample, Horts de Miró, Mineta, Immaculada, Juroca i Mare Molas. El pressupost total destinat a aquestes obres és de 263.59,79 euros i avui, 31 de desembre han sortit a licitació.

 

El carrer de Joan Corominas, al barri d'Horts de Miró. | Guillem Recasens

 

Obres a carrers del barri Ample, Escorxador i Mas Vilanova

En un principi les obres de remodelació dels carrers tindran una durada de tres mesos. Al barri Ample es millorarà el pas de vianants a l'illa interior del passeig de Mata i se suprimirà el pas de vianants elevat de l'avinguda del Comerç. Al barri de l'Escorxador es farà un pas de vianants al camí de Riudoms i es realitzarà un arranjament a la vorera davant de la Biblioteca Central Xavier Amoròs. D'altra banda, al barri Mas Vilanova es faran diversos passos de vianants a la illeta de Països Catalans, al carrer del Pare Manyanet i carrer d'Antoni Rius i Miró.

 

Biblioteca Central Xavier Amorós Reus | Miguel Cabrerizo

 

Al barri d'Horts de Miró es milloraran les voreres

Al barri d'Horts de Miró la remodelació es realitzarà principalment a quatre carrers, concretament a carrer de la Riba, Camí de Tarragona, la Cruïlla Carreró del Gas amb Riera d'Aragó i al Carrer Orient. Al primer carrer, concretament al tram final del carrer de la Riba amb la plaça de l'Abat Oliba, es farà un arranjament de la vorera. També una formació de passos adaptats a la cruïlla Camí de Tarragona amb carrer de Maria Antònia París i carrer de Joan Corominas. Tanmateix, s'adaptarà els passos de vianants a persones amb mobilitat reduïda i es millorarà l'entorn de l'arranjament de la vorera fora d'ordenació.

 

Barris Immaculada, Juroca i Mare Molas

La vorera de l'Avinguda President Macià, en el tram de l'illa del tanatori municipal, al barri dels Horts de Miró també es millorarà. Les diverses voreres del Carrer Cervantes, al barri de la Mineta també rebran una millora en aquest pla d'obres. Aquests dos projectes es preveu que tinguin un costi inicial de 95.960,21 euros. Al carrer de Francesc Artiga i Sardà, a la Riera de l'Escorial i al carrer de Pau Font de Rubinat també es milloraran l'estat de les voreres.

 

Model virtual del nou transformador del Barri Immaculada | TarragonaDigital.com

 

Transformador del barri Immaculada

D'altra banda, també ha sortit a licitació les obres de la reubicació del transformador elèctric del barri Immaculada. Un projecte que es va aprovar inicialment el 9 d'octubre i que havia estat molt reivindicat pel veïnat del barri. Aquestes obres entren dins del marc dels Pressupostos Participatius del 2018, sent un dels projectes grans que es van aprovar. El pressupost de licitació s'ha fixat en 146.399,99 euros i es preveu que les obres tinguin una durada de tres mesos.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris