ERC Reus es reivindica com el vot útil per a un canvi de govern

Noemí Llauradó anima a «recuperar l'autoestima de ser de Reus»
ERC Reus ha aplegat unes 120 persones a la plaça d'Evarist Fàbregas | Jordi Olària Gras

 

«Només ERC Reus pot fer que torni a guanyar un partit independentista i republicà com el 28 d'abril». Així ha tancat Noemí Llauradó el míting central de la formació de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. L'alcaldable republicana recama «recuperar l'autoestima de ser de Reus» i manté que vol «assegurar la governabilitat i l'estabilitat de l'Ajuntament».

 

La formació ha escollit la plaça d'Evarist Fàbregas per fer el seu acte central de campanya. Han explicat que no es tractava d'un emplaçament qualsevol, sinó que és la plaça que porta el nom del primer alcalde republicà de Reus. Montserrat Flores, encarregada d'obrir l'acte, ha reivindicat que el pròxim 26 de maig Llauradó es converteixi en la primera alcaldessa de la ciutat.

 

Òscar Subirats, sisè de la llista, Helle Kettner, candidata a les europees, Carles Prats, quart a Reus, i l'expresident Ernest Benach | Jordi Olària Gras

 

La importància de les eleccions europees

Davant d'unes 120 persones, Flores ha animat els presents a «tornar a tenyir el mapa de groc» com ja va passar les passades eleccions generals. L'ha rellevat al faristol Helle Kettner, membre de la llista republicana per a les eleccions europees. Danesa d'origen i arrelada a Tarragona, ha volgut posar un toc d'humor a l'acte definint-se com a «tarragonina de tota la vida».

 

Ha reivindicat les eleccions del dia 26 com l'oportunitat de portar «tots aquests valors republicans a Europa; hem de buscar complicitats amb els nostres amics europeus». S'ha referit a dues línies d'actuació, la internacionalització de la situació de Catalunya per una banda, i la necessitat de frenar l'auge de l'extrema dreta per l'altra.

 

Carles Prats, durant el seu discurs a l'acte d'ERC Reus | Jordi Olària Gras

 

El pes de Reus en el conjunt de Catalunya

«Treballarem i pressionarem perquè el territori tingui la representació que mereix a Catalunya», ha assegurat Carles Prats. Número quatre de la llista d'ERC Reus, ha arrencat afirmant que «la ciutat s'ha empobrit des de molts punts de vista». Ha defensat les empreses com una peça clau per al futur de la ciutat des de diversos punts de vista.

 

Considera que cal tenir clar que «el futur econòmic de Reus l'hem de veure en clau regional». Des d'aquesta visió, ha mantingut, cal planificar de manera conjunta elements com el transport urbà i interurbà per perseguir la sostenibilitat urbana, l'economia circular i l'economia ecològica.

 

Josep Bargalló, conseller d'Ensenyament, ha reivindicat centres educatius de Reus | Jordi Olària Gras

 

Escoles i instituts de Reus, model de país

Precisament la capital del Baix Camp com a model per al país l'ha situat el conseller d'Ensenyament Josep Bargalló. Ha reivindicat escoles com la Marià Fortuny, que «tindria tots els números per ser problemàtica, per no ser d'èxit, i és una de les tres escoles de tot Catalunya que va tenir un premi al Mobile».

 

En la mateixa categoria d'exemple de model educatiu hi ha situat l'Institut Baix Camp, «l'únic de Catalunya i de l'Estat que té la màxima qualificació ISO» en organització i ensenyament. «Reus, com tota ciutat gran, té segregació», ha admès.

 

«S'ha de combatre i no ha de repercutir en l'escola», ha sentenciat, i ha recordat les polítiques engegades l'any 2004 per reivindicar la figura de l'aleshores regidora Empar Pont. «La primera eina que es va fer al país per lluitar contra la segregació van ser les Oficines Municipals d'Escolarització, i la primera es va fer a Reus perquè l'Ajuntament tenia el lideratge d'Empar Pont».

 

Noemí Llauradó, alcaldable d'ERC, ha tancat l'acte | Jordi Olària Gras

 

La Reus del futur d'ERC

Bargalló també ha reclamat la necessitat de comptar amb «Ajuntaments republicans» per tal d'esdevenir «República efectiva». L'encarregada de cloure l'acte, tal com marca el protocol, ha estat Noemí Llauradó. L'alcaldable d'ERC a Reus ha sentenciat que el partit surt a guanyar les eleccions municipals i a aconseguir l'alcaldia de la ciutat.

 

Ha deixat clar que mantindrà «les línies obertes de diàleg i consens» per tal de garantir la governabilitat local, i ha anat esbossant algunes de les principals propostes del programa electoral. Educació, cultura, salut i participació cal que es planifiquin des d'un punt de vista transversal. ERC aposta per redactar plans temàtics de ciutat pensats per desenvolupar-se des de totes les àrees municipals.

 

Actualment, ha etzibat, «no tenim un projecte cultural de ciutat», i ha deixat clar que considera que cal anar més enllà «dels festivals i els grans esdeveniments». Per fer-ho aposta per premis, beques i residències artístiques, per tal que els professionals del sector «puguin desenvolupar la seva carrera aquí». Proposa, també, un escenari a l'aire lliure i amb programació estable a la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi.

 

Tota la llista d'ERC Reus ha pujat a l'escenari per cloure l'acte | Jordi Olària Gras

 

El vot útil per a un canvi de govern

Ha reivindicat, una vegada més, que «l'Hospital Sant Joan encarà tindrà un paper més decisiu en el país», i que per tal de planificar la ciutat del futur s'ha de comptar amb els seus habitants. Per fer-ho, «proposem un fòrum ciutadà per dibuixar amb la ciutadania el Reus d'aquí a deu anys». Llauradó ha apel·lat als més de 12.000 vots rebuts el passat 28 d'abril.

 

Assegura que en una conversa a la presó amb Oriol Junqueras, aquest li va transmetre que «Reus no pot ser una excepció al mapa groc i republicà que hi haurà el 26 de maig». L'alcaldable republicana, de fet, manté que «només Esquerra pot fer que torni a guanyar un partit independentista i republicà com el 28 d'abril».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris