Mor la pedagoga i escriptora Àngels Ollé als 82 anys

Penedesenca de naixement i establerta a Reus, havia de rebre la Medalla de la Ciutat aquesta Misericòrdia
Imatge d'Àngels Ollé a la sala de plens de l'Ajuntament de Reus. | Ajuntament de Reus.

 

Àngels Ollé, reconeguda escriptora, professora i pedagoga, ha mort als 82 anys. Nascuda a Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès, es va establir a la ciutat de Reus, on va desenvolupar la seva prolífica carrera professional.

Impulsora de la renovació pedagògica de l'escola catalana, Maria Àngels Ollé Romeu va fundar l'escola Mowgli, el primer centre reusenc que va practicar l'ensenyament mixt i en català, obert a totes les creences, en plena dictadura franquista. 

Coma escriptora, Ollé va publicar nombrosos llibres dedicats a la didàctica de la llengua i també literatura infantil, formant un gran tàndem amb la il·lustradora Plarín Bayés a l'editorial La Galera.

Reus li atorga la Medalla de la Ciutat

El 2017, Àngels Ollé va promoure el moviment Avis i Àvies de Reus per a la Llibertat, un col·lectiu de suport a la llibertat dels presos polítics catalans a través de la reivindicació diària i pacífica a la plaça del Mercadal.

Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitzada en pedagogia, per la Universitat de Barcelona, l'escriptora havia de rebre la Medalla de la Ciutat de Reus durant la Festa Major de la Misericòrdia 2019.

Mostres de condol a les xarxes

Diversos representants polítics, partits i membre de la societat civil reusenca ja han expressat el seu condol a les xarxes socials. Demà dilluns, 2 de setembre, els Avis i Àvies per la Llibertat acudiran al Mercadal amb un llaç negre, en un sentit record a la seva fundadora, Maria Àngels Ollé. 

"👵👴LLISTA: Els barris de Reus amb un major nombre de gent gran" "🛍Les rebaixes de Reus mantenen les vendes de les altres temporades"