Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Mobile World Congress arribarà fins a Reus

Les activitats prèvies a la gran cita del sector tecnològic internacional programen una jornada a la capital del Baix Camp
Imatge de la presentació de la Mobile Week Catalunya | TIC Catalunya

 

El Mobile World Congress s'obre arreu de Catalunya i programa activitats prèvies a mitja dotzena de municipis, entre els quals hi ha Reus. Amb l'etiqueta 'Mobile Week Catalunya' es duran a terme xerrades i conferències, tallers i activitats d'àmbits com l'artístic o el científic. Segons s'ha plantejat a la presentació, feta aquest matí a Barcelona, la voluntat és reflexionar sobre la relació entre ciutadania i tecnologia.

 

Des del Govern català, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, assegura que «hem de fer un país connectat amb infraestructura digital i 'smart cities'», aquesta Mobile Week busca, per tant, acostar la innovació als ciutadans a través del principal esdeveniment tecnològic internacional. Per fer-ho s'han programat diferents activitats des del 14 al 23 de febrer.

 

Taula rodona durant la presentació de la Mobile Week Catalunya | Mobile Week

 

El Mobile World Congress s'escampa per Catalunya

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, ha expressat que «volem que aquesta iniciativa s'estengui arreu del país». En una línia similar ha parlat Gemma Carol, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, que s'ha mostrat convençuda que «a la Ribera d'Ebre, un medi rural, la tecnologia és especialment necessària per poder desenvolupar projectes i espais de coworking per tirar-los endavant».

 

El gruix de les activitats d'aquesta setmana prèvia al Mobile World Congress es programarà a Barcelona, que n'acollirà més de 80. La resta es repartiran, amb el nom de Mobile Week Catalunya, entre Reus, que portarà una jornada a firaReus —el 20 de febrer—, la Ribera d'Ebre —del 18 al 24 de febrer—, Girona —del 21 al 23 de febrer—, Igualada —el 22 de febrer— i Lleida —com a Reus, el 20 de febrer—. Encara no es coneix el detall d'aquest programa territorialitzat, però sí el seu contingut general.

 

Es preveu que contempli un total de 25 conferències i taules rodones, 15 tallers i presentacions, quatre projectes de cinema o documental, dos programes de ràdio, tres exposicions i cinc activitats per al públic juvenil i familiar. Tot plegat per traslladar la mateixa filosofia de la cita barcelonina a les cinc ubicacions diferents on tindrà presència el Mobile World Congress la setmana abans que obri les seves portes.

Comentaris