Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Els Mossos i la Guàrdia Civil detenen un home al Montsià pel segrest d'una dona

ATENCIÓ

Un ferit greu en xocar contra la palmera d'una rotonda a Alcanar

ALERTA

Detenen dos homes que es feien passar per policies i decomissaven droga en bars

Convocatòries independentistes per contraprogramar Cs a Reus

Diverses convocatòries estan circulant per les xarxes socials | Rivera, Arrimadas, Carrizosa i Roldán visiten la capital del Baix Camp
El col·lectiu d'Àvies i Avis per la Llibertat surt cada dia, de dilluns a dissabte, a tres quarts de dotze del migdia | Jordi Olària

 

Aquests darrers dies, l'independentisme de Reus intenta organitzar una mobilització per aquest dissabte. Es tracta del dia en què, a la ciutat, Ciutadans hi organitza el seu acte sobre l'aniversari del «cop de Puigdemont». Aquest dissabte mateix farà un any que es va proclamar i congelar la República catalana. El cas és que hi ha dues convocatòries independentistes per aquest mateix dia.

 

Dues convocatòries independentistes per dissabte a Reus

Ciutadans visita la plaça de la Llibertat de Reus a les 11 del matí d'aquest dissabte, 27 d'octubre. Ho farà amb les primeres espases del partit, i és que a l'acte hi participaran Albert Rivera, Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i Lorena Roldán. A l'altre cantó de l'espectre polític, l'independentisme fa dies que reflexiona com mostrar el seu rebuig a les tesis del partit espanyolista.

 

La concentració acaba cada dia amb crits de 'llibertat presos polítics' | Jordi Olària

 

Convocatòria de suport als Avis i Àvies per la Llibertat

La idea que fa més dies que corre, a través de xarxes socials i, sobretot, de missatgeria interna, és la de sumar-se a l'habitual concentració dels Avis i les Àvies per la Llibertat. Es troben, de dilluns a dissabte, a la plaça del Mercadal. Fa prop d'un any que, cada dia que surten, donen tres tombs a la plaça i acaben cantant els Segadors.

 

La concentració del col·lectiu és a tres quarts de dotze del migdia i, alguns missatges, animen a ser abans a la plaça per acabar sent més persones de les que es trobin a la plaça de la Llibertat. També s'evitarien conflictes, un objectiu bàsic per alguns dels principals actors del sector sobiranista. D'aquesta manera, a més, es dona suport a una convocatòria prèvia, la de les Àvies i Avis, i no se la contraprograma amb una altra mobilització diferent.

 

Les Àvies i els Avis per la Llibertat donen tres tombs a la plaça del Mercadal i acaben cantant Els Segadors | Jordi Olària

 

«Esmorzar antifeixista» sense entitat convocant

A través dels mateixos canals, els darrers dies també circula un cartell que convoca un «esmorzar popular antifeixista» dissabte a les onze del matí a la plaça de la Llibertat. Es tracta del mateix lloc i hora que l'acte de Cs, i el cartell convida a portar, «per esmorzar: estelades i llaços grocs». El cas és que el cartell no el signa cap entitat o col·lectiu.

 

Cap partit ni entitat independentista amb les quals ha parlat TarragonaDigital s'atribueix el cartell ni té constància d'on ha sortit. Alguns d'aquests actors no han pres ni prendran cap posicionament respecte als actes de dissabte, altres apunten que acabaran animant explícitament a la trobada dels Avis i Àvies per la Llibertat.

Comentaris