Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mor l'empresari de la fruita seca Anton Borràs

Molt vinculat al món de la fruita seca, va ocupar càrrecs a la Cambra de Comerç | Actiu políticament, va fundar Alianza Popular a Reus i va militar al PP
Anton Borràs | Youtube Banc d'Ulls

 

Aquest dimecres ha mort el conegut empresari reusenc Anton Borràs als 89 anys. Nascut a Les Borges del Camp, va acabar arrelant a Reus, on va desenvolupar una notable tasca empresarial i va tenir participació, també, en la vida política. Es va dedicar a la fruita seca, sector en el qual va fundar Grexaval —Grup d'Exportadors d'Avellanes i Ametlles— l'any 1967 i es va convertir en una de les principals empreses de la zona pel que fa a l'exportació de fruita seca. Se'l coneixia a tot el teixit empresarial reusenc gràcies als càrrecs que va ocupar en entitats de diferents àmbits.

 

Anton Borràs va ser actiu en el teixit empresarial

Anton Borràs va passar, al llarg de la seva trajectòria professional, per entitats com el Gremi Oficial de Comerciants i Exportadors de Fruita Seca de la Província de Tarragona o l'Agrupació d'Exportadors d'Ametlla i Avellana d'Espanya. En clau econòmica també va ocupar la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Reus sota la presidència de Francesc Cabré.

 

Precisament a la Cambra se'l recorda, en paraules de l'actual president, Isaac Sanromà, com «un empresari de raça, referent de l'històric comerç de fruita seca a la ciutat i al seu ampli territori d'influència». Sanromà recorda que Borràs sempre es va mostrar «convençut de les virtuts de la Cambra de Comerç com a element aglutinador del teixit empresarial per articular iniciatives en benefici de la promoció econòmica de les nostres comarques».

 

L'activitat política d'Anton Borràs

Més enllà de la seva activitat empresarial, Anton Borràs també va participar de la vida política de Reus. Va ser el fundador d'Alianza Popular a la ciutat i, amb l'aparició del Partit Popular, també hi va entrar a militar. No va ocupar cap càrrec públic a Reus, però sí que havia pres part en òrgans directors de l'àrea de Tarragona i, darrerament, s'havia distanciat de la formació popular.

 

Més enllà de la militància política, també se'l coneixia per ser un catòlic practicant, generalment, a l'església de Sant Francesc de Reus, però devot, també, de la Mare de Déu de Misericòrdia segons alguns dels seus coneguts.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris