Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les visites als museus de Reus augmenten un 25% i arriben gairebé a les 30.000 persones el 2018

El director del Museu, Marc Ferran, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, han fet balanç i han presentat unes xifres que no paren de créixer
El balanç museístic ha estat presentat pel director del Museu de Reus, Marc Ferran, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles | Ajuntament de Reus

 

 

Durant l’any 2018, el conjunt d’equipaments que es gestionen de l’àrea de Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Reus ha tingut un total de 29.619 visites, segons xifres del consistori, fet que suposa un augment de 5.992 visitants respecte a l’any 2017 i un increment el 25,3 per cent. Amb aquestes dades, les visites als museus de la ciutat de Reus no han parat de créixer, des dels 12.600 visitants de l’any 2015, fins a les gairebé 29.700 persones del 2018.

 

Durant el 2017, els equipaments d’aquesta àrea cultural reusenca ja van experimentar un increment dels visitants de l’ordre del 23 per cent respecte a l’any 2016, amb uns 4.500 visitants més, cosa que, apunten des de l’Ajuntament, ve marcada per la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, però també per «les activitats que es van realitzar al voltant d’equipaments patrimonials com la Bòbila de Sugranyes i el Regufi antiaeri de la Patacada».

 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Tres grans exposicions marquen l'increment

L’increment de públic del 2018 es concentra en dos espais culturals, el Museu de Salvador Vilaseca i el Museu de Reus, fruit, en part, de «l’èxit de les diverses exposicions que s’hi han realitzat», de les quals en destaquen ‘Aproximacions Cretatives. Col·lecció Beep d’Art Elèctric’ i ‘Reus, motor econòmic del sud de Catalunya. 100 anys del Foment Industrial i Mercantil’, ambdues al Salvador Vilaseca; i ‘Coses de Reus. Un viatge des de la vila a la ciutat’, al Museu de Reus.

 

Segons l’Ajuntament, «també contribueixen al creixement activitats que han posat a la llum del públic en general les tasques que menys visibilitat tenen del Museu de Reus, com ara la restauració del nostre patrimoni». En aquest sentit, afirmen, «la restauració de la Marededéu adormida, del segle XV, ha tingut un notable èxit», amb 1.139 visitants.

 

Gràfic de barres on es pot veure l'augment de visitants al Museu de Reus, durant els últims anys | Ajuntament de Reus

 

El Centre Cultural del Castell se suma a l'oferta cultural

La resta d’instal·lacions patrimonials —el Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR), La Patacada i la Bòbila de Sugranyes— han consolidat, amb alguns alt i baixos, l’increment de visites que van assolir l’any anterior. Les xifres municipals apunten que només la Bòbila ha retrocedit, ja que l’any 2017 «va tenir un augment molt per sobre dels altres, pel fet que va ser visitable durant les activitats de ‘Reus Ocult’». Cal destacar, alhora, la recent obertura d’un nou equipament, el Centre Cultural Castell del Cambrer que, des de la seva posada en funcionament el passat mes d’octubre, ha rebut 1.665 visites.

 

A més, també han augmentat les visites escolars «que participen en l’oferta de tallers», amb un total de 1.655 alumnes, fet que suposa un increment de 266 escolars respecte a l’any anterior.

 

La polsera «Visit Reus», novetat

Una altra de les novetats del passat 2018 va ser la implementació al Museu de Reus i al Museu de Salvador Vilaseca l’oferta de la polsera ‘Visit Reus’, que promou l’Agència Reus Promoció. Aquesta iniciativa, apunten des del consistori, ha portat als dos equipaments un total de 724 visitants i es preveu un creixement de cara al 2019.

 

 

Comentaris