Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Noemí Llauradó (ERC Reus): «S'ha esgotat un model de ciutat»

ERC, sòcia de govern del PDECat i Ara Reus, considera que cal renovar «una generació de polítics» per implicar més la ciutadania
Montserrat Flores i Noemí Llauradó engeguen la precampanya electoral d'ERC a Reus | Jordi Olària

 

Si fa uns quinze dies era el PSC de Reus qui engegava la precampanya electoral, aquest dilluns ha estat ERC qui hi ha donat el tret de sortida. La seva portaveu municipal i actual regidora de Salut —i presidenta, per tant, de l'Hospital Sant Joan— s'ha distanciat de manera clara del govern que comparteix amb el PDECat i Ara Reus i ha sentenciat que «s'ha esgotat un model de ciutat que coincideix que liderava una generació de polítics».

 

Tot i participar del govern municipal, des de la formació republicana es considera que el model amb el qual es duu a terme ha caducat. Noemí Llauradó ho vincula, directament, amb una generació de polítics per edat que, segons deixa entreveure, no s'han sabut adaptar a les noves demandes de la ciutadania. «El que estem detectant és que hi ha molta gent amb moltes ganes de participar activament en la ciutat, d'implicar-se molt més del que s'implicaven fins ara», assegura Noemí Llauradó.

 

ERC Reus considera que el model de ciutat vigent fins ara s'ha esgotat | Jordi Olària

 

ERC farà bandera de la participació ciutadana

La portaveu republicana no ha volgut mencionar cap nom concret d'aquesta generació de polítics que considera que ha quedat descol·locada, tot i que sí que ha apuntat que «algun d'ells encara encapçalarà alguna llista». A aquest perfil —de l'anterior generació de polítics i que encapçali una llista— s'hi ajusta, precisament, el soci de govern de les republicanes i actual alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

 

«Ara el que cal és aquest impuls republicà que impliqui més la ciutadania», sentencia Noemí Llauradó per explicar l'«esgotament» que consideren que viu l'actual model de ciutat. Precisament sobre la participació ciutadana es van establir discrepàncies en el si del govern reusenc durant el darrer plenari municipal. Una moció sobre la Sedera i la possibilitat d'organitzar un procés participatiu en relació al solar de Sòlvia es va saldar amb una votació diferenciada dels partits de govern.

 

ERC engega la precampanya electoral

Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha posat en marxa, avui, 1 d'octubre, la maquinària de precampanya electoral. Les regidores republicanes lideren, a Reus, dues regidories, la de Participació, Ciutadania i Transparència i la de Salut. La primera, en mans de Montserrat Flores, és la que avui ha pres més protagonisme per reivindicar un model de ciutat que impliqui la participació activa de la ciutadania.

 

La segona regidoria, en mans de Noemí Llauradó, és la de Salut, i no s'ha mencionat per part d'ERC en aquest inici de precampanya. Es tracta de l'àrea que es troba en una situació més complicada de l'Ajuntament de Reus. Després que es presentés el nou director del centre i se situés el seu nomenament com un pas previ per al naixement del consorci de la Generalitat que ha de gestionar l'Hospital Sant Joan, no ha tornat a haver-hi novetats en relació al centre sanitari reusenc.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris