Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MÉTEO

Dimecres amb sol radiant, temperatures a ratlla i menys vent

La millora del finançament de Salut anunciada per Llauradó, en dubte

La regidora de l’Ajuntament de Reus va assegurar durant el ple que el Departament estava estudiant la manera de millorar la situació
Noemí Llauradó a l'Ajuntament de Reus. | Laia Solanellas

 

El tema sanitari és una de les qüestions més recurrents a la ciutat de Reus. Sobretot per l'expectativa que ha generat la creació d'un nou consorci que s'ha d'encarregar de gestionar l'Hospital Sant Joan i que sembla que no arriba. Com no podia ser d'altra manera el tema sanitari va sortir a debat en el passat ple de l'Ajuntament de Reus. La regidora d'ERC i responsable de Salut de l'Ajuntament, Noemí Llauradó, va assegurar que el Departament de Salut està treballant per dotar de més recursos el sector. Unes declaracions que el Departament no ha confirmat a aquest mitjà.

 

 

La qüestió sobre el finançament sanitari surt al ple

El debat sobre aquesta qüestió va sorgir arran d'una moció presentada pel PP de Reus per exigir al govern de la Generalitat que posi data al consorci. Un consorci que havia d'entrar en vigor el mes de gener passat, però que a causa de l'aplicació de l'article 155 primer, i a les desavinences entre govern local i Generalitat, després, s'està retardant.

 

Arran del debat la responsable de Salut de l'Ajuntament de Reus apuntava a la voluntat del Departament de Salut de millorar el finançament. I diu: «Sé que hi ha la voluntat, per part del Departament de Salut de dotar de més recursos el Departament per damunt de la regla de la despesa, per damunt de l'IPC, sap que pujant només un percentatge no és suficient i faran un esforç per poder-ho gestionar de la millor manera».

 

Unes declaracions que ni el Departament de Salut ni els responsables del CatSalut de Tarragona han confirmat a aquest mitjà. De fet, preguntats per aquesta qüestió, els dos es remeten a les declaracions que va fer el director del CatSalut a Tarragona, Adrià Comella, durant la presentació del nou director de l'Hospital Sant Joan de Reus.

 

«La solució definitiva a l'Hospital passa pel CatSalut i s'hauria de concretar abans de final d'any. Des del Departament de Salut i el CatSalut es treballa per oferir la millor qualitat sanitària, és una obsessió en positiu, que aconseguirem amb la confiança dels professionals». I afegia: «Es tenen identificats els elements de situació de dèficit i no es veuen com esculls, sinó com a elements habituals de grans hospitals i corporacions». Declaracions que fan referència a les negociacions per la configuració del nou consorci, però en cap cas a una millora del finançament, però en canvi, el Departament es remet a aquestes paraules i per tant, no confirma el que va dir Llauradó.

 

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan | Isma Llanes

 

Sembla doncs que haurien pogut passar dues coses: o bé Llauradó té informació de primera mà que fins ara el Govern no ha fet pública, cal recordar que la regidora és del mateix partit que la consellera de salut, Alba Vergés, o bé parlava més d'un desig personal. 

 

El consorci hospitalari del Sant Joan

Treballadors, pacients i tot el conjunt de la ciutadana reusenca estan pendents de l'entrada en funcionament d'aquest consorci, format per Generalitat i Ajuntament, que sembla que no arriba. La voluntat de les dues administracions és que entri en funcionament abans que acabi l'any, però de moment ha transcendit poca cosa sobre les negociacions.

 

Un dels punts que podria estar enrocant aquestes converses, encara que el director del CatSalut així ho negués, és el dèficit que el centre ha acumulat des d'inici d'any fins ara. Ja que la Generalitat es va comprometre a fer-se càrrec de la despesa de l'hospital si se li feia entrega del centre amb equilibri pressupostari. El retard en l'entrada en funcionament del consorci, però, ha provocat una acumulació del deute, fins al moment superior a la de tot l'any passat, que ara no queda clar com cal abordar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Els treballadors de l'Hospital Sant Joan no volen donar «més marge» a la situació

Generalitat i Ajuntament afirmen estar ultimant el consorci del Sant Joan

La consellera de Salut visita Tarragona enmig de la crisi per la gestió sanitària territorial

Comentaris