Reus podria tenir en un any el reivindicat nou 'skatepark'

L'Ajuntament i les Federacions catalanes i espanyoles de patinatges dissenyaran el projecte
Els presidents de la Federació Catalana i Espanyola de patinatge, amb l'alcalde i el regidor d'esports han presentat la proposta | Laia Riba

 

Després d'anys de reivindicació, per fi la ciutat de Reus disposarà d'un nou emplaçament per practicar esports de lliscament. Aquest projecte ha vingut de la mà de l'Ajuntament de Reus, que amb la col·laboració de les federacions catalana i espanyola de patinatge dissenyaran el nou projecte de skatepark a Reus. Una proposta que havia estat reivindicada pels usuaris i que, des del consistori, s'havien compromès a realitzar feia anys. Aquest nou equipament se situaria al mateix lloc on està l'actual skatepark.

 

El nou skatepark de Reus se situaria al costat de l'actual | Jordi Olària

 

Reus veuria un nou skatepark en un any

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ha exposat que en el període d'un any es dissenyarà i es realitzarà una proposta d'un nou skatepark a la ciutat. Aquest projecte fa anys que els usuaris el demanen, ja que amb el pas dels anys i a causa dels actes vandàlics, l'actual skatepark havia quedat gairebé inutilitzable. «El projecte comptarà amb una visió més àmplia i amb moltes més possibilitats que l'actual», explica l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

 

Una proposta reivindicada pels skaters

El col·lectiu de skaters ha demanat durant diversos anys la millora de l'actual espai. El consistori s'havia compromès a realitzar-ho mitjançant els Pressupostos Participatius, finalment aquesta proposta no va ser escollida com a projecte final. Per aquest motiu, ahir 21 de febrer el col·lectiu de skaters i l'Ajuntament es van reunir per buscar una solució.

 

Imatge d'arxiu del skatepark de Reus. | TarragonaDigital.com

 

En aquesta línia, han acordat que finalment es realitzran petites millores a l'actual skatepark i es dissenyaria un nou emplaçament per practicar els esports de lliscament. Anteriorment, s'havia acordat que es destinaria un pressupost municipal per la millora d'aquest espai, que finalment no es va aplicar a l'skatepark, segons ha detallat Carles Pellicer, perquè es va dedicar a altres projectes, com per exemple els polilleugers municipals.

 

El nou skatepark inclouria l'actual

Per tant, amb l'ajuda del personal qualificat de les Federacions de Patinatge tant catalana com espanyola, es dissenyarà un nou espai de skatepark que inclouria l'actual. Aquest espai se situaria al Parc dels Capellans, al costat de l'actual emplaçament amb l'objectiu d'integrar l'actual al nou. No obstant això i mentre no es realitzi el nou skatepark, es remodelaran diverses parts de l'actual zona de lliscament perquè els usuaris no es quedin sense espai per practicar les diverses modalitats.

 

Imatge d'arxiu de l'skatepark de Reus | Jordi Olària

 

Les eleccions podrien interposar-se en el projecte

D'altra banda, aquest projecte es podria veure afectat a causa de les Eleccions Municipals 2019 a Reus, ja que provocaria que l'execució s'allargués pel període electiu. El nou skatepark ha de passar per diverses fases, com el disseny, l'aprovació i passar a concurs públic per finalment realitzar-se.