Reus adequarà tres zones d'aparcament gratuït amb 350 places noves

L'Ajuntament asfaltarà i adequarà tres solars on ara ja s'aparca | El més gran, a tocar de les piscines municipals
El solar, on ara ja s'aparca, acollirà 275 places d'aparcament | Jordi Olària Gras

 

L'Ajuntament de Reus adequarà tres espais d'aparcament gratuït a la ciutat. Es tracta de zones on ara mateix ja s'hi aparca, i que el consistori asfaltarà o condicionarà amb més serveis en funció de cada solar. Tot plegat suposarà la creació d'unes 350 places d'aparcament regulat entre la zona propera a l'avinguda de Països Catalans, el carrer de Falset i el de Sor Lluïsa Estivill.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Els solars de sobre les piscines municipals, que l'Ajuntament adequarà perquè s'hi aparqui | Jordi Olària Gras

 

Tres espais d'aparcament regulat gratuït

Els solars que hi ha sobre les piscines municipals, a tocar de l'avinguda dels Països Catalans, s'han convertit, fa molt de temps, en aparcaments sense regulació. Es tracta d'espais privats que ara, l'Ajuntament, ha negociat gestionar fins que els propietaris no hi construeixin. El solar s'asfaltarà, una actuació mínima perquè no se sap quant de temps es podrà fer servir, i hi establirà 275 places d'aparcament regulat gratuït.

 

El mateix sistema se seguirà al carrer de Falset, que ara mateix és un cul de sac i acaba en un solar municipal que els veïns utilitzen d'aparcament. En aquest cas, l'actuació serà «qualitat Amersam, qualitat Reus Mobilitat i Serveis», explica l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Això implica que, assegura, que l'asfaltat no serà el mínim provisional, sinó que tindrà millors condicions, així com s'il·luminarà la zona.

 

El carrer de Falset, que comptarà amb un aparcament gratuït | Jordi Olària Gras

 

L'espai comptarà amb unes 25 places quan estigui acabat, una actuació que els veïns havien reclamat llargament. Al carrer de Sor Lluïsa Estivill s'hi farà el mateix, també en un solar municipal i amb les mateixes condicions que al carrer de Falset. En aquest darrer cas, però, arribant a tenir una cinquantena de places. Pellicer assegura, de fet, que estan buscant solucions similars al barri d'Horts de Miró. Tot plegat, afegeix el batlle, en consonància amb l'actuació que habilitarà l'aparcament exterior de l'Hospital de Sant Joan, el soterrat i el de l'edifici Tecnoparc.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha fet balanç de l'any 2018 | Jordi Olària Gras

 

Carles Pellicer assegura que «la ciutat va bé»

L'anunci l'ha fet aquest matí, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, on l'alcalde ha fet balanç de l'any 2018 des del punt de vista de l'Ajuntament. Assegura que «la ciutat va bé», i que «la resta de ciutats de Catalunya ens miren en positiu i amb certa enveja», sentencia. Ho justifica amb iniciatives culturals com la Capital de la Cultura Catalana o la Ciutat de la Música, dos certàmens que, afirma, han projectat la ciutat enfora.

 

Una quarantena d'obres en els pròxims mesos

Per a l'any vinent, encara sense programa, s'està preparant l'Any Roseta Mauri per commemorar els 170 anys del seu naixement que es compliran el 2020. En el marc de la temàtica urbanística, Pellicer fa èmfasi en els «quasi 40 projectes d'obres» que s'executaran durant els pròxims mesos, un dels més dotats econòmicament, de fet, és el Pla de Barris de Sol i Vista, on s'està licitant la segona fase, que ha d'actuar al tram restant del carrer de Roger de Llúria.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris