√öLTIMA HORA

ūüöß L'autopista AP-7 continua tallada al seu pas per l'Ampolla

La Nova Moixiganga de Reus ja forma part de la festa major

Els membres del Circ Social han realitzat una actuació d'estrena a la plaça de la Patacada
La Nova Moixiganga de Reus, el nou element de festa major | Laia Riba

 

La Nova Moixiganga de Reus ja és un membre més de la Festa Major de Sant Pere i avui ho ha demostrat inundant la plaça de la Patacada d'acrobàcies humanes. Una desena de nens i nenes han deixat bocabadats a un centenar de persones que han acudit a la plaça de la Patacada per veure la primera actuació de la Nova Moixiganga de Reus.

 

 

 

La Nova Moixiganga de Reus, el nou element de festa major

Els joves i infants de Circ Social han impressionat a un p√ļblic molt observador amb les seves acrob√†cies. Han portat a cap una desena de construccions que a vegades eren impossible d'esbrinar com s'aguantaven. Els usuaris de Circ Social porten des de desembre treballant en la Nova Moixiganga de Reus per lluir-se avui, i com era d'esperar no han deixat indiferent a ning√ļ.

 

Els acr√≤bates de la Nova Moixiganga de Reus han estat acompanyats per quatre m√ļsics tocant la can√ß√≥ original | Laia Riba

 

A banda de les construccions, els usuaris de la Nova Moixiganga reusenca tamb√© han estrenat la seva nova indument√†ria, uns vestits de color taronja i vermell fets a mida i recuperats com els que duia l'antiga moixiganga que hi havia a Reus al segle XIX.

 

Han recuperat els cercolets de l'antiga Moixiganga de Reus | Laia Riba

 

Una entitat que arriba per establir-se en la cultura popular

Un dels responsables que la Nova Moixiganga avui hagi pogut actuar ha estat Rafa Arenc√≥n, que ha detallat la import√†ncia d'aquesta nova entitat tant per la Reus perqu√® ja s√≥n una entitat que forma part de la ciutat, com les integrants, ja que es converteix en una activitat inclusiva.

 

 

Arenc√≥n comenta que ¬ęcreiem que recuperant tradicions √©s com es d√≥na l'oportunitat d'aportar el que un sent o t√© dins¬Ľ. Afegeix que la Nova Moixiganga de Reus ¬ę√©s una bona oportunitat incorporar les acrob√†cies en un nou element festiu¬Ľ.

 

En aquest sentit Rafa Arenc√≥n explica que ¬ęhem intentat recuperar l'antiga moixiganga per exemple a trav√©s dels vestits i els cercolets¬Ľ. L'entitat reusenca d'acrob√†cies ¬ęd'aqu√≠ i d'all√†¬Ľ, com les defineix en Rafa s'ha presentat per festa major i tenen la intenci√≥ que cada any s'incorporin noves figures per√≤ sobretot que ¬ęla ciutat es faci seva la Nova Moixiganga de Reus¬Ľ.

 

La Nova Moixiganga de Reus està integrada per membres del Circ Social | Laia Riba

 

 

També et pot interessar:

 

 

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Reus. √Čs gratis!

Comentaris