La Nova Moixiganga de Reus ja forma part de la festa major

Els membres del Circ Social han realitzat una actuació d'estrena a la plaça de la Patacada
La Nova Moixiganga de Reus, el nou element de festa major | Laia Riba

 

La Nova Moixiganga de Reus ja és un membre més de la Festa Major de Sant Pere i avui ho ha demostrat inundant la plaça de la Patacada d'acrobàcies humanes. Una desena de nens i nenes han deixat bocabadats a un centenar de persones que han acudit a la plaça de la Patacada per veure la primera actuació de la Nova Moixiganga de Reus.

La Nova Moixiganga de Reus, el nou element de festa major

Els joves i infants de Circ Social han impressionat a un públic molt observador amb les seves acrobàcies. Han portat a cap una desena de construccions que a vegades eren impossible d'esbrinar com s'aguantaven. Els usuaris de Circ Social porten des de desembre treballant en la Nova Moixiganga de Reus per lluir-se avui, i com era d'esperar no han deixat indiferent a ningú.

Els acròbates de la Nova Moixiganga de Reus han estat acompanyats per quatre músics tocant la cançó original | Laia Riba

 

A banda de les construccions, els usuaris de la Nova Moixiganga reusenca també han estrenat la seva nova indumentària, uns vestits de color taronja i vermell fets a mida i recuperats com els que duia l'antiga moixiganga que hi havia a Reus al segle XIX.

Han recuperat els cercolets de l'antiga Moixiganga de Reus | Laia Riba

 

Una entitat que arriba per establir-se en la cultura popular

Un dels responsables que la Nova Moixiganga avui hagi pogut actuar ha estat Rafa Arencón, que ha detallat la importància d'aquesta nova entitat tant per la Reus perquè ja són una entitat que forma part de la ciutat, com les integrants, ja que es converteix en una activitat inclusiva.

 

Arencón comenta que «creiem que recuperant tradicions és com es dóna l'oportunitat d'aportar el que un sent o té dins». Afegeix que la Nova Moixiganga de Reus «és una bona oportunitat incorporar les acrobàcies en un nou element festiu».

En aquest sentit Rafa Arencón explica que «hem intentat recuperar l'antiga moixiganga per exemple a través dels vestits i els cercolets». L'entitat reusenca d'acrobàcies «d'aquí i d'allà», com les defineix en Rafa s'ha presentat per festa major i tenen la intenció que cada any s'incorporin noves figures però sobretot que «la ciutat es faci seva la Nova Moixiganga de Reus».

La Nova Moixiganga de Reus està integrada per membres del Circ Social | Laia Riba

 

També et pot interessar:

"🔥 ATENCIÓ: Dos incendis a Reus en menys de quatre hores" "🎉AGENDA: Avui el Seguici Petit, bou i arròs i el Tomet de Sant Ganxet!"