La nova plaça al davant de l'Escola Mowgli portarà el nom d'Àngels Ollé

Carles Pellicer ho ha anunciat en el decurs de la jornada «Llum de Llull»
Carles Pellicer a l'exposició dedicada a Àngels Ollé | Ajuntament de Reus

 

La figura de la pedagoga reusenca Medalla d'Or de la ciutat, Àngels Ollé estarà present en la nova plaça situada al davant de l'Escola Mowgli de Reus. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, durant la jornada «Llum de Llull» que s'ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós i que s'ha dedicat a Ollé. 

 

El nomenament d'aquesta plaça es realitza dins del projecte de Millora i Recuperació del passeig de la Boca de la Mina. El batlle de la capital del Baix Camp, acompanyat pel regidor Daniel Recasens, ha explicat que s'ha escollit aquesta plaça davant l'escola Mowgli perquè és «un lloc emblemàtic i entranyable on el referent d'Àngels Ollé en serà proper per sempre».

 

Àngels Ollé present en la jornada «Llum de Llull»

La memòria de la pedagoga reusenca ha estat present a la jornada que s'ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós. Primer s'ha realitzat una xerrada a càrrec de Teresa Mañà, de la Universitat de Barcelona, titulada 'Àngels Ollé, una contribució fonamental per al llibre infantil dels anys seixanta'. A continuació, Teresa Codina, mestra i companya d'Ollé els anys 1960-1964, ha fet una ponència titulada 'Educar amb realisme i mirada àmplia: recuperar, preveure...'.

 

Durant la tarda també hi ha hagut una sessió de contes a cau d'orella, a càrrec del grup MARC, que ha explicat 'La visita de Sant Pere. Pregó de la Festa Major de Reus' de la mateixa Àngels Ollé i s'ha obsequiat als assistents amb una reedició. Per acabar, s'ha presentat l'exposició bibliogràfica d'Ollé a la Sala Central de la Biblioteca Xavier Amorós, per acabar amb la presentació del llibre 'Cullera de sopa', a càrrec de Cristina Feliu, editora d'Estrella Polar, i Carme Solé, il·lustradora.