El programa Reus@Casa esdevé l'aparador d'un centenar d'activitats digitals per a tots els públics

Una proposta en línia i variada per gaudir de la cultura, les activitats per a joves, la salut pública, la participació, l’oferta turística i els esports.
La proposta actual de Reus@Casa és oberta i s’anirà ampliant durant les pròximes setmanes | Ajuntament de Reus

 

L’Ajuntament de Reus ha buscat una iniciativa per a poder assegurar continuïtat dels serveis a les persones, durant el confinament, a través d'una mirada digital. Així doncs, ha presentat el programa d’activitats Reus@Casa, una proposta variada gràcies a la qual la ciutadania de Reus, que aquests dies s’ha de quedar a casa, podrà continuar gaudint de la cultura, les activitats per a joves, la salut pública, la participació, l’oferta turística i els esports, entre altres.

 

El consistori ha anunciat que el programa Reus@Casa ha estat creat amb la determinació que, un cop superada la crisi del Coronavirus tingui vocació de continuïtat. Es podrà fer el seguiment de la iniciativa a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, tant les generals com les concretes d’algunes de les àrees, tots els canals online de què disposa i també a través dels mitjans de comunicació.

 

«Quan una persona fa cultura, per exemple, fa salut»

Des de l'ajuntament i mantenint la vocació de servei públic s’aposta amb aquest nou programa i, segons explicava el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, «és per això que hem preparat una programació per tal que la ciutadania pugui continuar gaudint de la cultura, dels esports, el turisme, de la participació, dels centres cívics, de la formació, de les activitats per a joves i de la salut en totes les polítiques, perquè quan una persona fa cultura, per exemple, fa salut, i això és el que volem promoure també des de l’Ajuntament».

 

 

L'agenda de Reus@Casa agrupa un centenar d'activitats i s'anirà ampliant

La proposta actual de Reus@Casa és oberta i s'anirà ampliant i alimentant durant les pròximes setmanes. Algunes de les activitats proposades estan previstes en un dia i hora concretes i d'altres s'aniran concretant al llarg dels pròxims dies i setmanes. Podeu consultar totes les activitats i anar fent un seguiment de l'agenda en l'espai que s'ha habilitat al portal web de l'Ajuntament, el reus.cat.

 

Actualment el programa agrupa prop d'un centenar d'activitats que corresponen a diferents àmbits de la Corporació, com la Cultura (des de Festes i Festivals, Museu i Patrimoni, Teatre Bartrina i Teatre Fortuny, i finalment Biblioteques Municipals); els Esports; la Participació, Bon Govern i Serveis Generals (que inclou també Centres Cívics, Igualtat, Solidaritat i Cooperació, Arxiu Municipal, STIT i OAC); Reus Promoció (que inclourà a banda de les activitats lligades a turisme, el vermut, el Gaudí Centre, el patrimoni modernista, comerç i restauració); Joventut (amb activitats des del Casal de Joves); Relacions Cíviques; Empresa i Ocupació, juntament amb Mas Carandell; i finalment, Salut Pública.

 

Recasens ha explicat que «aquests són dies en què tots som a casa, hem d'aprofitar per activar la ment i la imaginació, i la cultura ens hi ajuda. Podem convidar a la canalla que pinti els elements del seguici del programa "PINTA LA FESTA" o que tots ens preparem per quan vingui Sant Pere o Misericòrdia i ens fabriquem els mateixos elements del seguici a casa».

 

Tot un gran ventall de propostes per a tots els públics

D'aquest ventall d'activitats proposades des dels diferents àmbits de la corporació, hi destaquen algunes iniciatives que s'han adaptat al format digital i ja s'estan portant a terme o que s'hi portaran pròximament. Com: l’Hora del Conte, els dimecres a les 17.30 h. Píndoles de patrimoni, on s’ensenya el patrimoni que es conserva al Museu, des de les Xarxes de ReusCultura. Reus i els seus fotògrafs: Es projectaran a través de la xarxa 27 documentals d’un minut sobre 37 fotògrafs locals. Proposta de lectura per Joves: Relacionar diverses lectures sobre un tema amb altre material multimèdia, així com diferents recomanacions de lectures.

 

L'hora dels Avis, activitats entre avis i néts. L'hort a casa; a través de l’Escola Oberta de Salut, tips per muntar un hort a casa. «Una finestra oberta a Reus», aproparà tots els dilluns als seguidors de Reus Promoció als elements del patrimoni històric més destacats de la ciutat. «Seguim», una programació de rutines d’activitat per fer a casa, tant pels usuaris del gimnàs obert com per a altres usuaris. També s'ha parlat de fer un #FESTIVALCONFINAT amb música per a tothom, entre altres iniciatives i propostes.