Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dagoll Dagom, Love of Lesbian, Los Vivancos i el Ballet Rus al Teatre Fortuny

Els Pets programen un segon concert després d'esgotar les entrades del primer | El Teatre es recupera de la davallada d'espectadors
Josep Margalef, gerent del Teatre Fortuny, i Carles Pellicer, alcalde de Reus, presenten la nova programació | Jordi Olària

 

La programació per al primer semestre del 2019 del Teatre Fortuny contempla 25 espectacles, dotze de teatre, cinc de música, quatre de dansa, dos d'òpera i dos més d'infantils o familiars. Aquest matí s'ha presentat el programa el teatre reusenc entre gener i maig, una proposta que ha donat més protagonisme a la dansa, i és que, segons el gerent del consorci que gestiona el teatre, Josep Margalef, «de la mateixa manera que tenim música, hem cregut convenient apostar per la dansa».

 

S'estrena, a la cartellera del teatre, 'El Trencanous' de Txaikovski, un ballet que «voldríem que fos un inici per acollir, cada any, un Trencanous», admet Margalef. Destaca especialment que en aquesta posada en escena del Ballet Imperial Rus hi col·laboraran les escoles de dansa locals Artis i Núria Díez. La incorporació de novetats com aquesta, però no deixa de banda formats «consolidats» com el de Grans Mestres a escena, que es presentarà de manera independent més endavant.

 

Love of Lesbian presentarà l'espectacle 'Miralls i Miratges' al Teatre Fortuny | CEDIDA

 

Propostes en exclusiva a l'àrea de Tarragona

La programació per al primer semestre del 2019 del Teatre Fortuny compta amb «propostes en exclusiva a la demarcació de Tarragona», com Ara Malikian, Love of Lesbian, Los Vivancos o Lax'n'Busto. El grup d'El Vendrell, de fet, organitza una gira amb només tres concerts confirmats, dos encara sense ubicació coneguda i un darrer que tindrà lloc al Teatre Fortuny, on les cançons clàssiques i noves de la banda passaran per la veu de set cantants diferents.

 

'Som', el nou disc d'Els Pets que sortirà el 19 d'octubre, ha estat enregistrat Guissona. | Judit Sabaté

 

En el mateix cas hi ha Els Pets, que presenten el seu darrer treball discogràfic, 'Som', a ciutats com Barcelona, on tocaran al Liceu, Manresa o Lleida, però la capital del Baix Camp és l'única de l'àrea de Tarragona. Les entrades per aquest concert gairebé s'han esgotat, fet que ha propiciat que es programi un segon concert l'endemà al mateix Teatre Fortuny.

 

Dagoll Dagom, Oscar Wilde i Agatha Christie al Teatre Fortuny

La programació del primer semestre del 2019 acull Maremar, el darrer musical de Dagoll Dagom amb la banda sonora inspirada en cançons de Lluís Llach i basat en Pèricles, el príncep de Tir creat per William Shakespeare. Els acompanyen, a la cartellera, 'La importància de ser Frank', d'Òscar Wilde, sota la direcció de David Selvas i a càrrec del Teatre Nacional de Catalunya i La Brutal.

 

Encara en l'àmbit teatral, el Teatre Fortuny es traslladarà a l'Àfrica amb la 'Muerte en el Nilo' d'Agatha Christie. Les aventures i els misteris d'Hércules Poirot han estat adaptades per Víctor Conde per a la producció de Focus. També Arthur Miller tindrà pes en aquesta programació de la mà de Bitò, Focus i Grec 2016 Festival de Barcelona. Portaran al Teatre Fortuny 'El preu', un enfrontament entre dos germans i les conseqüències de les decisions preses.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Josep Margalef, gerent del Teatre Fortuny, presenten la nova programació | Jordi Olària

 

El Teatre Fortuny recupera espectadors

L'any 2017 va suposar el punt més baix d'una important davallada d'espectadors als escenaris d'arreu de Catalunya. En el cas de Reus, el Teatre Fortuny no va patir-la tant com ciutats com Barcelona, segons explica el seu gerent. Dels entre 16.000 i 17.000 espectadors del 2016 es va passar als 15.800 de 2017. Enguany la dinàmica torna a mirar cap amunt i, a falta de quatre representacions, se situa en 16.500 espectadors.

 

Des de la gerència del teatre, Josep Margalef explica que la mitjana d'ocupació de l'any passat va ser del 80 %, mentre que enguany ronda el 75 %, una xifra que ha anat a l'alça des del 71 % del primer trimestre d'enguany. Pel que fa als abonaments, el 81 % de l'any passat s'ha rebaixat lleugerament, al 78 % d'enguany. Margalef apunta que el que ha permès que el Teatre Fortuny no notés una sacsejada tan fort com es va notar a Barcelona  és l'aposta del teatre reusenc per obrir-se a nous públics i a públic de fora de l'àrea de Tarragona, com els concerts de David Bustamante o Antonio Orozco.

Comentaris