Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Reus. Fes clic aquí et sorprendrà!

Obertes les inscripcions per la caminada Rutes Reus a la Boca de la Mina

La jornada està prevista pel pròxim diumenge, 9 de juny, és la tercera caminada de l'any de Rutes Reus
Obertes les inscripcions per la caminada Rutes Reus a la Boca de la Mina | Cedida
 

La regidoria d'Esports i l'empresa municipal, Reus Esport i Lleure, amb la col·laboració de Tretzesports, organitzen la tercera Caminada Popular Rutes Reus. En aquesta ocasió, l'escenari principal serà la Boca de la Mina i l'esdeveniment se celebrarà el diumenge 9 de juny. La caminada també serà de caràcter solidari en benefici de l'Associació d'Asperger-TEA del Camp de Tarragona. Tindrà dos recorreguts circulars amb dos itineraris, un de curt i un de llarg. La inscripció és gratuïta i ja es poden fer a través d'aquest enllaç

 

Recorreguts i horari de la trobada

La caminada tindrà dos itineraris diferents, el curt és de 7,8 quilòmetres i el llarg de 13,3 quilòmetres. Tant l'arribada com la sortirà serà al parc de l'1 d'Octubre, als jardins de Mas Mayner i la sortida serà a les 09.00 hores en direcció al camí de les Ànimes, passant pel Passeig de la Boca de la Mina, fins a arribar a Castellvell. Un cop a Castellvell, el recorregut curt girarà cap als quatre camins per tornar a Reus i el recorregut llarg creuarà el municipi fins a agafar el camí de l'Aleixar on s'iniciarà la baixada. 

 

Preservar i recuperar el valor del passeig de la Boca de la Mina

La caminada passarà per aquest passeig tant d'anada com de tronada. Està previst que ben aviat s'iniciï una actuació per tal de condicionar i dignificar un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental. L'objectiu és consolidar el seu caràcter d'esbarjo i per a les activitats de pràctica esportiva i de salut respectuoses amb el medi, per promocionar els seus valors culturals i històric i per preservar els usos agrícoles associats.  El projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig, que mantindrà el caràcter natural de l'espai però que millorarà les condicions de drenatge i il·luminació. D'altra banda, també recuperarà elements de valor històric. 

 

A banda d'aquesta intervenció, també es durà a terme una sèrie d'accions de dinamització, com rutes culturals teatralitzades, rutes de natura i descoberta del medi i itineraris de salut. També es preveu la implementació de tecnologies al servei de la difusió i el coneixement en el marc del plantejament de les 'smart cities'. Aquesta actuació està inclosa dins del PO FEDER 2017-2020, que té com a objectiu el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori. També contempla la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural. El projecte té un pressupost de 3,1 milions d'euros, finançats a parts iguals entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través del fons FEDER. 

 

Una jornada solidària

La caminada tindrà com a finalitat solidària aquesta entitat sense ànim de lucre que promou el bé de les persones que tenen Asperger-TEA lleu-moderat. L'associació està formada per persones amb aquesta condició i per les seves famílies. Els seus objectius principals són donar a conèixer el trastorn i promoure la seva sensibilització, col·laborar amb els professionals de la salut i l'educació, aconseguir la integració dels participants en els serveis i les activitats de la comunitatfacilitar informació i assessorament a les famílies, entre d'altres. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris