Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Joan Urgellès: «El Cafè de Reus torna per ser això, el cafè de la gent de Reus»

El local del costat de l'Ajuntament torna a obrir les portes aquesta tarda | Se li ha «rentat la cara» perquè recuperi l'esplendor
El nou Cafè de Reus manté la imatge d'aquest local del centre de la ciutat | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus tornarà a obrir les seves portes després d'un any i mig convuls en què, entre altres situacions, ha canviat de propietaris. L'equip format per l'Espai Prioral i el xef Joan Urgellès han decidit fer-se càrrec d'aquest emblemàtic cafè de la ciutat per sotmetre'l a una rentada de cara i a una posada a punt pel que fa a la seva oferta gastronòmica. Tot plegat culmina avui i TarragonaDigital.com ha entrevistat un els artífexs d'aquesta nova etapa, Joan Urgellès, que estampa la seva firma a les cartes de tres locals diferents només a la ciutat de Reus.

El retorn d'un cafè emblemàtic de Reus

—Amb quina filosofia torna, el Cafè de Reus?

—El Cafè de Reus torna per ser això, el cafè de la gent de Reus, de la gent que tota la vida hem vingut aquí a fer els cafès o la canyeta de la tarda; volem que torni a ser un lloc on la gent vingui a reunir-se, a fer un cafè, com diu el nom del local, o a dinar o sopar, que tindrem uns plats 'xulos' i tindrem molts pintxos; el que volem és que la gent vingui a això, a fer una cosa molt dinàmica, uns pintxos; una cervesa; un vinet, que tindrem moltes referències de vi; però el que predomina és això, que el cafè torni a ser de la gent de Reus.

 

El Cafè de Reus, a punt per obrir de nou les seves portes | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus torna amb novetats

—Heu comentat que també hi oferireu plats?

—Sí, òbviament volem que sigui un local molt dinàmic, i això ho fan molt els pintxos, les canyetes i els vinets. Això fa que hi hagi molta rotació i un ambient molt 'xulo', però òbviament no ens oblidem que hi ha d'haver una mica de la nostra essència, i farem plats elaborats.

 

Un dels nostres màxims col·laboradors és Damm, i farem un bacallà amb pil-pil de cervesa inèdit, tindrem 'cochinillos', espatlla de xai, algun plat combinat, els entrepans per fer al matí o a mitja tarda, i algunes tapetes, com les braves, que s'han de tenir perquè són com una religió, els calamarsets a l'andalusa, calamars a la romana una mica diferents, les broquetes de gamba amb tempura de Kimchi, que ens funcionen molt bé a l'Espai Prioral... Es tracta de seguir l'essència del que fem a tots els nostres locals.

 

El cafè del carrer del Metge Fortuny obrirà després de rebre una rentada de cara | Laia Solanellas

 

Un any darrere la reobertura del Cafè de Reus

—L'espai és emblemàtic, al centre de Reus, però tal com havia acabat tot, la reobertura no deu haver estat gaire fàcil...

—La reobertura no ha estat fàcil sobretot per tots els impediments que hi havia, en aquest cas, legals, i pels diners que s'havien de posar al dia. El que més ens ha costat i del que estem més orgullosos, és d'haver recuperat el local com era, un local molt maco, amb una decoració molt antiga. Li hem netejat la cara, que és el que més li feia falta, netejar-li la cara, perquè és un local que té una arquitectura molt 'xula', però que havia quedat enfosquida de no estar impecable.

 

Joan Urgellès, a la porta del seu restaurant | Laia Solanellas

 

Dels reptes actuals de Joan Urgellès als reptes de futur

—Com a Joan Urgellès, a Reus, esteu implicat al teu restaurant, a l'Espai Prioral i al Cafè de Reus. Joan Urgellès seguirà sent el vostre buc insigne?

—Joan Urgellès és sens dubte el buc insigne i tota l'essència surt d'allí. Quan la gent em pregunta «ja arribes a tot arreu?», jo sempre els dic que «òbviament, si no tens bons col·laboradors i bons professionals al teu costat, no arribes enlloc». Jo sempre dic, i n'estic molt orgullós, que els meus clients saben que a l'hora de dinar i de sopar estic allà; tot surt d'allí i això no es pot oblidar.

 

Joan Urgellès durant l'entrevista amb TarragonaDigital.com | Laia Solanellas

 

—I per tant, encara que us aneu implicant en altres projectes, el Joan Urgellès del carrer Aleus seguirà sent el referent?

—El Joan Urgellès seguirà sent un referent a la ciutat però amb alguna sorpresa bomba que tenim preparada de cara a final d'any que no es pot explicar, però la ciutat on està, serà la primera d'assabentar-se de la novetat.

 

No us perdeu les imatges del nou Cafè de Reus a la següent seqüència de fotos.

 

El Cafè de Reus, a punt per tornar a obrir les seves portes | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus, a punt per obrir de nou les seves portes | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus, a punt per obrir de nou les seves portes | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus torna a obrir les seves portes aquest dilluns | Laia Solanellas

 

La imatge del Cafè de Reus es manté, renovada, com la del local original | Laia Solanellas

 

Els nous propietaris del Cafè de Reus han volgut mantenir la imatge original del local | Laia Solanellas

 

El Cafè de Reus manté els elements emblemàtics d'aquest local | Laia Solanellas

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris