La primera fase de les obres del barri Sol i Vista de Reus encara la recta final

S'iniciarà la segona fase de les obres que duraran, inicialment, un període de quatre mesos
S'ha reformat la rotonda del carrer de Nelson Mandela al barri Sol i Vista | Laia Riba

 

El barri Sol i Vista ja encara la recta final de les obres de remodelació de la zona en la primera fase, uns mesos després del que s'havia previst inicialment. Els operaris ja ultimen els darrers preparatius per finalitzar la primera fase de les obres que, bàsicament, s'han basat a millorar el servei de clavegueram i el servei d'aigües, i en l'asfaltat i ampliació de les voreres. D'altra banda, ja s'ha licitat la segona fase de les obres al barri Sol i Vista que inicialment té tindran una durada de quatre mesos.

 

Un dels carrers asfaltat i renovat al barri Sol i Vista | Laia Riba

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La primera fase està a punt d'acabar

Les obres de remodelació s'han efectuat bàsicament als carrers Entença, Almirall, Recassens i els carrers de Roger de Llúria i de Nelson Mandela. Avui, 19 de desembre, l'alcalde Reus, Carles Pellicer, el regidor d'Urbanisme Marc Arza i la presidenta de l'associació veïnal Ana Belén Castaño han presentat l'estat de les obres al barri Sol i Vista. El cost total de les obres ha estat de 639.978,92 euros. S'han efectuat millores en les vorades amb granit, s'han pavimentat les voreres de panot i terratzo, també s'ha fet servir paviment asfàltic, han soterrat la línia elèctrica i han eliminat les barreres arquitectòniques de la zona. D'altra banda, el carrer de Roger de Llúria serà de doble sentit de circulació.

 

A alguns carrers del barri Sol i Vista on veia el rastre de les pluges durant les obres   | Jordi Olària

 

«El barri té la qualitat dels carrers del centre»

També s'ha millorat el servei d'enjardinament instal·lant arbrat a les voreres, tanmateix s'ha remodelat la rotonda i s'han col·locat arbres i jardineres. Com anunciava l'alcalde Reus, aquesta «és una de les obres més important que s'ha fet al barri en els darrers anys». El regidor d'urbanisme Marc Arza afegia que «ara el barri té el nivell de qualitat urbana que tenen els carrers del centre de Reus». 

 

La segona fase té una durada prevista de quatre mesos

Encara que les obres han tardat més dels mesos inicials que s'havien previst, ara es finalitza el primer tram de la remodelació. D'altra banda, la segona fase ja està a punt d'iniciar-se, ja que es troba en procés de pliques de licitació. Aquesta segona part compta amb un pressupost de 196.889,41 euros i s'efectuarà principalment al carrer de Roger de Llúria, davant de la residència d'avis en un període previst inicial de quatre mesos.

 

Quatre mesos de retard en la primera fase del Pla de Barris

Aquestes obres estaven incloses en el Pla de Barris que es va allargar fins al 31 de desembre del 2019, ja que com va declarar la presidenta veïnal Ana Belén Castaño a TarragonaDigital, «la primera data que ens van donar era el 30 de juny, va passar a ser el 30 de juliol perquè van començar més tard, i del 30 de juliol va passar al 30 d'octubre».

 

Els carrers en obres del barri Sol i Vista, inundats durant el temporal | Cedida

 

El calendari previst aleshores era que el Pla de Barris acabés el 30 de juny d'aquest 2018. Per tant volia dir que obres que es fessin al barri Sol i Vista i que estaven dins d'aquesta data, serien assumides, al 50%, pel govern català, mentre que l'altra meitat la costejaria l'Ajuntament de Reus. El veïnat es va queixar, ja que veien que les obres estaven tardant més del previst i molestaven als veïns. Sobretot en un episodi de pluges que es va inundar els carrers que encara no estaven asfaltats.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris