NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Adjudicat el projecte per acabar, finalment, la Biblioteca Pere Anguera

L'equipament quedarà complet tres anys després de la seva inauguració | S'adjudica el projecte de remodelació del carrer Balmes
Imatge d'arxiu de la biblioteca Pere Anguera de Reus | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat el projecte d'adequació del soterrani de la Biblioteca Pere Anguera. Es tracta de l'última fase que restava per completar d'un equipament que va obrir portes el 18 de novembre de 2015 amb la intenció d'anar ampliant l'oferta de serveis de manera progressiva. Ara serà l'empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones SL qui s'encarregarà de completar els vora 1.000 metres quadrats de soterrani que han d'anar destinats a l'arxiu.

 

Aquest projecte, pressupostat en 121.042,51 euros, s'ha acabat adjudicant per 120.876,66 euros amb IVA inclòs a l'única empresa que es va presentar al concurs públic obert el mes de març d'aquest 2018. Les obres han de permetre utilitzar el soterrani de l'equipament per acollir una part de la documentació administrativa de l'Ajuntament de Reus. També es contempla reservar-hi un espai per a l'arxiu de la mateixa Biblioteca Pere Anguera.

 

La segona biblioteca de Reus, per tant, estarà definitivament acabada quan finalitzin aquestes obres. Les clàusules del contracte estableixen que els treballs s'allarguin durant quatre mesos i, una vegada adjudicats, poden començar durant els pròxims dies o setmanes.

 

Sense barreres arquitectòniques al carrer Balmes

També avui s'ha publicat l'adjudicació de les obres del carrer Balmes. Es tracta del tram final del vial, entre l'avinguda de Jaume I i el carrer de Josep Prous i Vila, la darrera part que restava per arreglar. A aquest darrer tram se'l vol «dotar d'unes superfícies modernes», segons les especificacions del contracte. També es vol adaptar aquestes noves superfícies a la mobilitat de tothom, és a dir, eliminant les barreres arquitectòniques.

 

L'empresa encarregada de fer-ho és Alter Innovation per un preu de 90.301,19 euros, l'oferta econòmicament més baixa de les dues presentades. Suposa una rebaixa de vora un 10 % respecte al pressupost inicial, de 99.330,31 euros. Quan comencin les obres, que serà durant els pròxims dies o setmanes, les clàusules estableixen que no s'allarguin més de quatre mesos.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris