Més de dos milions d'euros en obres de millora de la via pública a Reus

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una sèrie de millores de la via pública per realitzar durant aquest estiu

 

Millora de la pavimentació de la plaça del Mercadal a Reus | Cedida

 

L’Ajuntament de Reus té com a objectiu posar al dia la via pública del municipi durant aquest estiu i per això ha posat en marxa diversos contractes amb una inversió total de 2,3 milions d’euros. Aquestes obres de millora estan repartides pels diferents barris de la ciutat, atenent les demandes que ha fet la ciutadania i el manteniment del municipi, i van des de la millora de paviments i places, fins a la construcció de noves voreres, passant pel condicionament de l’asfalt, la millora de les instal·lacions d'enllumenat públic i la plantació de nova jardineria, entre altres accions.

 

Les accions de millora formen part del Pla d’Inversions 2017, però actualment l’Ajuntament de Reus treballa en la tramitació administrativa per adjudicar i executar els projectes del Pla d’Inversions 2018.

 

Pròximament, s’iniciaran els treballs de millora de diversos carrers del municipi, entre els quals es troben el carrer de Balmes, el carrer d’Arnavat i Vilaró,  el carreró de la Puríssima Sang i el carrer Alt de Sant Pere. A més de la segona fase del parc de l’1 d’octubre-Jardins de Mas Mainer, la continuació del Pla de Barris a Sol i Vista i altres millores de jardineria i asfaltat de carrers.

 

2,3 MEUR repartits entre diferents contractes de millora

Actualment els contractes adjudicats i que estan en marxa són, per una banda, l’arranjament i la millora de voreres de diferents carrers de la ciutat que estan pendents de pavimentar o estan envellides pel pas del temps, amb una inversió de 140.000 euros i adjudicada a l’empresa ‘Tecnofirmes’. A aquesta empresa també se li ha adjudicat el contracte per a la reposició de l’asfalt de 291.000 euros, per tal de millorar el manteniment dels carrers i garantir la seguretat del trànsit.

 

A més, estan a punt de finalitzar les obres de la reparació del paviment als carrers del nucli antic, per l’interior del tomb de ravals, amb un valor de 48.500 euros i adjudicat a ‘Disseny de paviments i obres SJB’.

 

Obres de la nova rotonda a la plaça de Villaroel a Reus | Cedida
 

 

Nova rotonda de la plaça Villaroel

També hi ha un contracte per a la construcció de la rotonda de la plaça de Villaroel, per tal d’ordenar el trànsit i millorar la seguretat viària, amb una inversió de 53.300 euros i adjudicat a l'empresa Obres Febial SL. La nova rotonda es complementarà amb treballs d’asfaltat, enllumenat i jardineria.

 

Un altre paquet d’inversió és la remodelació del carrer de la Victòria i els trams dels carrers Verge Maria i Joan Martel amb un import de 182.000 euros. Aquest projecte s’emmarca dins el Pla director d’ordenació dels carrers del municipi i s’ha adjudicat a ‘Grupo Tecno Conrad SL’. Dins del Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada, es va millorar la xarxa de sanejament i aigües pluvials del barri i s’eliminaran les barreres arquitectòniques, a més que es milloraran els vials, amb un cost de 640.000 euros adjudicat a l’empresa ‘Ravi Obras Transportes y Excavaciones SL’.

 

Millora en la jardineria, les fonts ornamentals i l’enllumenat públic del municipi

Un altre projecte és la inversió de 94.000 euros en la millora de la jardineria en diferents indrets de la ciutat, com per exemple la vorera  est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina, per part de l’empresa ‘Qverd’, i la remodelació i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona, per part de l’empresa ‘Agulla’.

 

A més a més, a la tardor es duran a terme dos projectes inclosos en aquest contracte de jardineria: plantació de 100 arbres en diversos carrers de la ciutat de Reus, adjudicat a ‘Immobles Shopping 2018 SL’, i enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I, adjudicat a ‘Immobles Shopping 2018 SL’.

 

Eliminació de la font ornamental de la plaça Josep Anselm Clavé a Reus | TARRAGONADIGITAL.COM

 

L’Ajuntament també té un contracte pel valor de 196.000 euros pel manteniment, ampliació i millores de l’enllumenat públic a diferents zones de la ciutat, adjudicat a l’empresa ‘SECE’. A més de dos contractes per la substitució de llums de vapor de mercuri per models més ecològics i energèticament més eficients, amb el valor de 405.000 euros, adjudicada a l’empresa ‘Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas’ i que és finançat pel programa d'ajudes ‘IDAE’, i un altre per 241.000 euros, adjudicat a l’empresa ‘Alumbrados viarios SA’ i que està subvencionat amb el Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016.

 

Finalment, també hi ha una un contracte per l’arranjament i millora de les fonts ornamentals, obres que estan a punt d’acabar, amb un import de 36.000 euros, per exemple l'obra realitzada a la font ornamental de la plaça Josep Anselm Clavé. Aquestes millores es fan amb l’objectiu d’evitar la presència d’aus i millorar-ne la salubritat posant impediments perquè els ocells no hi puguin beure i així millorar les condicions higièniques dels sortidors i minimitzar la presència d’aus a la ciutat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!