El nou col·lector d'Aigües de Reus podria estar enllestit al gener

L'obra, executada principalment a l'avinguda de Salou, modernitzarà una instal·lació de fa 70 anys
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, expliquen les obres | Jordi Olària

 

Nova obra en marxa a la ciutat de Reus, en aquest cas, de la mà d'Aigües de Reus. S'està canviant el col·lector que recull totes les aigües residuals de la ciutat per dur-les cap a la depuradora municipal i que està ubicat al llarg de l'avinguda de Salou. L'obra, que va començar fa uns dies, està previst que duri tres mesos, tot i que l'empresa que l'executa apunta que podria acabar-la abans.

 

«És la inversió més important d'Aigües de Reus dels darrers anys», sentencia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. L'obra, de fet, compta amb un pressupost d'uns 970.000 euros. D'aquest total, l'Agència Catalana de l'Aigua n'aporta 800.000, mentre que Aigües de Reus assumirà els 170.000 restants, que corresponen a l'IVA de l'obra. Tant el batlle com el regidor de Medi Ambient i delegat d'alcaldia per a Aigües de Reus, Daniel Rubio, han fet incís en el fet que l'ACA assumeixi el cost de l'obra en si.

 

S'ha tallat la circulació en direcció sud a la part alta de l'avinguda de Salou | Jordi Olària

 

Un col·lector de 700 metres de llarg

Les obres han de servir per millorar la xarxa de sanejament a la zona alta del barri Fortuny i Mas Iglesias. S'instal·larà una canonada de 520 metres de llarg a l'avinguda de Salou, des de la plaça del Canal fins a l'altura de la gasolinera. El projecte compta, també, amb 180 metres de canonada a l'avinguda de Sant Bernat Calbó, al tram final que la connecta amb la plaça del Canal.

 

La nova canonada del col·lector substituirà una instal·lació amb 70 anys d'antiguitat | Jordi Olària

 

El problema principal que patia la instal·lació actual, segons l'alcalde, és que «s'havia anat degradant amb el pas dels anys i calia renovar-la». Daniel Rubio ha ratificat la importància de l'obra «primer per la magnitud i després per l'impacte de la inversió». L'objectiu d'instal·lar aquest col·lector és «treure les aigües residuals que impacten en el barri Fortuny i el que fem és aquesta nova infraestructura amb una alta capacitat de recollida d'aquestes aigües a la zona sud de la ciutat».

 

La instal·lació del nou col·lector ocupa des de l'avinguda de Sant Bernat Calbó | Jordi Olària

 

Afectacions al trànsit per les obres del nou col·lector

Aquesta obra ja ha comportat afectacions al trànsit de la zona. S'ha tallat la circulació en sentit sud a la part alta de l'avinguda de Salou i el trànsit, des de l'avinguda de Sant Bernat Calbó, es desvia cap al carrer d'Astorga. A la plaça del Canal es reduirà la circulació, puntualment, a sol carril, una mesura que també es prendrà a l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

 

Les obres del nou col·lector afecten la plaça del Canal de Reus | Jordi Olària

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris