GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

En marxa les obres de la plaça de Villarroel de Reus

El projecte preveu simplificar i millorar la distribució del trànsit en un dels nusos de circulació de la ciutat
Comença la renovació de la plaça de Villarroel | Jordi Olària

 

Aquest estiu la plaça de Villarroel de Reus canviarà de fesomia. L'actual distribució del trànsit quedarà substituïda per una sola rotonda per tal de facilitar la circulació de vehicles, segons el govern local, en un punt clau de la mobilitat de Reus. El projecte compta amb un pressupost de 53.333,33 euros i s'ha d'executar durant dos mesos, període en què els talls totals de trànsit haurien de ser molt puntuals segons la previsió inicial. Després d'uns quants dies actuant a la confluència els carrers de Batan i d'Eduard Toda, aquest matí les màquines han començat a talar els arbres de la illeta que dóna accés a la rotonda actual des de la Riera d'Aragó.

Plànol de la nova plaça de Villarroel de Reus | TarragonaDigital.com

 

Una sola rotonda a la plaça de Villarroel

La rotonda actual quedarà immersa en la zona verda de la futura rotonda de la plaça de Villarroel. També hi quedarà la illeta de la riera d'Aragó d'on aquest mateix dimarts se n'han començat a talar els arbres. Tot plegat ha d'acabar en una sola rotonda de prop de 38 metres de llarg i amb dos carrils de circulació. Segons el plànol del projecte, el carrer d'Eduard Toda canviarà de sentit en el seu tram més pròxim al carrer de Batan.

Les obres de la plaça de Villarroel comencen amb la tala dels arbres | Jordi Olària

 

Fins ara s'hi circulava des del carrer de Batan en direcció al Carrilet fins al carrer de la Closa de Mestres, on s'havia de girar a dreta o esquerra. Passat l'estiu, i amb la nova rotonda en marxa, s'hi circularà en direcció al carrer de Batan, on els vehicles s'hauran d'incorporar per acabar accedint a la rotonda. Per fer possible aquest canvi, la illeta que hi havia al capdavall del carrer de Batan desapareix, es reformula i s'adeqüen les voreres del carrer d'Eduard Toda per adaptar-se al nou sentit de circulació.

 

Les obres de la plaça de Villarroel s'executaran durant l'estiu | Jordi Olària

 

Sense talls de trànsit per les obres de la plaça de Villarroel

El projecte de la nova rotonda de la plaça de Villarroel i la seva execució s'ha treballat conjuntament entre l'empresa adjudicatària de les obres —Obres Febial SL—, la Guàrdia Urbana de Reus i el servei municipal d'Enginyeria. S'han programat les obres per fases per tal de reduir l'impacte sobre el trànsit rodat i, de fet, es deixarà un carril de circulació mentre durin les tasques. En moments «molt puntuals», segons la previsió, es tallarà completament el trànsit de vehicles.

 

Les obres de la plaça de Villarroel no suposaran tallar-ne el trànsit | Jordi Olària

 

La necessitat de poder garantir el trànsit en aquest punt de la ciutat rau en el fet que suposa una de les unions entre dues corones viàries diferents. Si es mira el plànol de Reus, es pot comprovar com la ciutat està distribuïda en cinturons concèntrics. Si el primer és el tomb de ravals, el segon el formarien les rieres, passejos i avingudes com la de la Salle o la de Pere el Cerimoniós. Aquesta segona corona de circulació connecta amb la tercera, formada per les rondes, per mitjà de punts d'unió com la plaça de Villarroel. És per això que des de l'Ajuntament s'ha volgut incidir en evitar tallar el trànsit.