Reus, en obres abans de les eleccions

A un total de tretze barris es realitzaran obres d'adequació de voreres
Les obres de la plaça de la Sang, que han provocat les queixes dels veïns | Jordi Olària Gras

 

La ciutat de Reus està potes enlaire en diverses zones, amb projectes urbanístics en marxa o pendents de començar. Aquest fet provoca que nombroses zones de la ciutat estiguin en obres. L'avinguda de Salou, la remodelació de la plaça de la Sang, les obres del barri Sol i Vista o els carrers aixecats en un total de 13 barris transformen el paisatge habitual de la capital del Baix Camp mesos abans de les eleccions municipals.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Els carrers de 13 barris de Reus en obres

Un dels principals motius és el Pla de millora de carrers que va començar en els darrers mesos de l'any passat. No obstant això, gran part de les intervencions s'han començat a realitzar al gener d'enguany o estan a punt de començar. Les actuacions als diferents barris majoritàriament es basen en l'adequació de les voreres, la remodelació dels passos de vianants o la millora dels paviments dels carrers.

 

La del carrer d'Orient, al barri Horts de Miró, és una de les voreres on s'actuarà   | Cedida

 

Tanmateix, s'adequaran els carrers per facilitar l'accés a persones de mobilitat reduïda en els diferents barris. Les actuacions d'obres es portaran a cap als carrers dels barris Pastoreta, Sol i Vista, Muralla, Niloga i Sardana. També als barris Mas Vilanova, Escorxador, Ample, Horts de Miró, Mineta, Immaculada, Juroca i Mare Molas. 

 

Les grans canonades de l'avinguda de Salou

Ja fa més de tres mesos que l'avinguda de Salou està tallada a causa de les obres. El veïnat ha pogut veure durant moltes setmanes unes grans canonades que han de servir per millorar la xarxa de sanejament del barri Fortuny i el Mas Iglesias. S'ha instal·lat una canonada de 520 metres de llargada, des de la plaça del Canal fins a l'altura de la gasolinera.

 

El veïnat de la zona de l'avinguda de Salou espera que s'acabin aviat les obres | Jordi Olària

 

A causa de les obres de sanejament, l'avinguda de Salou no ha pogut estar operativa a la circulació i els vehicles s'han hagut d'utilitzar passos alternatius per arribar al centre de la ciutat. El veïnat s'ha mostrat poc receptiu, com explica la veïna Natividad Ruiz, «les obres s'estan retardant molt, portem des de l'octubre sense poder aparcar ni circular». Tanmateix afegeix que «els passos de vianant habilitats estan en mal estat, és difícil circular amb el cotxet del nadó».

 

Les obres de Sol i Vista ja arriben a la fi

El veïnat del barri Sol i Vista ha lluitat per la remodelació de la zona i, la primera fase, emmarcada en el Pla de Barris, ja ha acabat. En aquests moments només falta la segona fase de les obres del barri. La primera s'ha basat en la pavimentació de diversos carrers i la remodelació d'un tram del carrer de Nelson Mandela. El veïnat de la zona es queixava de les obres perquè que anaven «molt lentes, hi havia uns terminis que no s'estan complint».

 

Un dels carrers asfaltat i renovat al barri Sol i Vista | Laia Riba

 

A la segona fase es realitzarà una remodelació del carrer Roger de Llúria, al tram fins carrer Josep Iglésies i Fort. Des del consistori reusenc informen que es preveu que la segona fase de les obres al barri tingui una durada de quatre mesos. En aquest sentit s'ampliaran les voreres segons els criteris del Pla de Mobilitat Urbana de Reus, amb unes característiques similars als carrers recentment remodelats.

 

La plaça de la Sang i les molèsties al veïnat

El mes de novembre van començar les obres de remodelació de la plaça de la Sang, que farien de la plaça una zona amb més protagonisme per als vianants. Aquestes obres han provocat talls de llum, d’aigua i incomoditats al veïnat de la zona, que assegura que «és un desastre des de l’inici». També s'ha tallat la circulació de vehicles de la raval de Sant Pere cap a la plaça, i s’ha obert un pas alternatiu pel carrer del Roser. Segons fonts municipals, s’espera que les obres hagin finalitzat al mes de març.

 

La plaça de la Sang, des de la riera de Miró, el passat desembre | Jordi Olària Gras

 

Més obres durant els pròxims mesos

Però les actuacions no s’acaben aquí i s’espera que durant diversos mesos a Reus se segueixin realitzant obres als carrers de la ciutat. El consistori va informar que realitzaria diverses actuacions, sobretot centrades als barris com per exemple al barri Montserrat que s’urbanitzarà el barranc de l’Escorial, les obres al centre social El Roser, la remodelació del Parc d’Àngel Guimerà o l’adaptació de diverses zones de la ciutat per fer-hi aparcaments.