El Teatre Bartrina acollirà dues representacions adaptades per a discapacitats sensorials

El teatre també ha adaptat una rampa que facilita l'accés a l'edifici
Fragment de l'obra 'Abans que es faci fosc' | Cedida
 

El Teatre Bartrina de Reus ha programat dues obres de teatre adaptades per aquest cap de setmana que, tal com ha detallat l'Ajuntament de Reus, seran «accessibles per a tothom». Concretament, es tracta de dues obres de teatre pensades per persones sordes i amb discapacitat sensorial. Les representacions tindran lloc demà dissabte dia 7 de març i diumenge 8 de març.

El dissabte 7 de març, a les nou del vespre, tindrà lloc la representació de l'obra 'Abans que es faci fosc', de Hattie Naylor i dirigida per Pep Pla. El personatge principal, l'Anna, interpretada per Míriam Iscla, una astrònoma que treballa en un plenari i que intenta desvelar tots els secrets que amaga l'univers. L'obra té una durada d'uns 75 minuts i en acabar, el teatre ha organitzat un fòrum que tindrà lloc en finalitzar l'obra i que comptarà amb la participació de la Comissió de Cultura del Col·legi de Psicologia de Catalunya. Tal com ha informat l'organització, la peculiaritat d'aquesta obra és que ha estat adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.

L'endemà, diumenge 8 de març a les sis de la tarda, la Companyia La Baldufa representarà l'obra 'Mon pare és un ogre!'. Aquesta història es desenvolupa a través de la carta que el protagonista, el Miquel, rep del seu pare, conegut com a 'l'Ogre', després d'anys sense saber-ne res d'ell. Aquest espectacle també és accessible per a persones sordes i serà interpretada en llengua de signes catalana.

Les entrades per aquestes dues obres ja es poden adquirir a través de la pàgina web del Teatre Bartrina. Per a l'obra 'Abans que es faci fosc', les entrades tenen un preu de 12, 15 o 20 euros segons localitat, tot i que cal tenir en compte que les llotges de platea estan recomanades per a persones amb mobilitat reduïda. Per tal de «facilitar l'accés a la cultura a tota la ciutadania», s'ha instal·lat una rampa que facilita l'accés a la plaça del Teatre. Pel que fa a l'obra 'Mon pare és un ogre!' les entrades tenen un preu únic de 6 euros.

L'ajuntament també ha recordat que un cop adquirida l'entrada, s’aconsella fer reserva del material per a l'accessibilitat enviant un correu electrònic a taquilla@teatrebartrina.cat o bé trucant al número de telèfon 977 010 658.

"📷AGENDA: Les emocions d'una diada castellera, immortalitzades en 12 fotografies" "🎉 IMATGES: La gran celebració de la comunitat senegalesa a Reus!"