La Guàrdia Urbana de Reus augmentarà les patrulles a les zones comercials

L'operatiu es coordina amb la resta de cossos policials | Tindrà especial incidència a les zones més concorregudes
Una patrulla de la Guàrdia Urbana al Mercat de Nadal de Reus | Cedida

 

La presència policial es veurà augmentada durant les pròximes setmanes a la ciutat de Reus. La Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra principalment, però també amb la resta de cossos policials per augmentar els efectius destinats a garantir la seguretat a la via pública. L'objectiu és prevenir i reduir els fets delictius segons s'explica des del govern de Reus, a més d'augmentar la percepció de seguretat.

 

L'operatiu especial d'aquestes dates s'allargarà fins al 13 de gener i tindrà en compte de manera especial els festius en els quals els comerços obren, com són aquest mateix dissabte, els dies 16 i 23 de desembre, i el 13 de gener. Durant aquest període de temps s'intensificarà el nombre de patrulles a peu amb l'objectiu de prevenir petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades als vianants.

 

Imatge d'arxiu de les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Reforç policial a les zones més concorregudes

El reforç es concretarà amb quatre patrulles al matí i quatre a la tarda distribuïdes pels principals eixos comercials de la ciutat a través de les patrulles de proximitat i amb el suport d'agents de paisà i de l'àrea de seguretat ciutadana. Al dispositiu s'hi suma, també, Protecció Civil, que destinarà voluntaris a tasques assistencials i de col·laboració amb els serveis policials.

 

Aquest pla de seguretat específic per a les dates nadalenques també tindrà en compte altres zones de la ciutat especialment concorregudes. D'aquesta manera, l'operatiu s'estén a punts d'interès policial com poden ser les grans superfícies comercials i els supermercats, els polígons de la ciutat, i les infraestructures d'entrada i sortida, des de les carreteres a les estacions de tren i autobús, així com l'aeroport.

 

Imatge d'una prova d'alcoholèmia. | Cedida

 

Dispositiu especial per Cap d'Any

Igual que durant les dates nadalenques, la nit de Cap d'Any aplega moltes persones en espais molt concrets i, a més, fins a altes hores de la matinada. Precisament per això, s'intensificaran els dispositius policials a les zones d'oci nocturn, que tancaran més tard del que és habitual. En aquestes zones en concret, es volen prevenir baralles i altres possibles problemes d'ordre públic; a més, també es vol garantir el respecte per l'espai públic. En la mateixa línia, i com ja es fa, habitualment, durant els caps de setmana, també s'establiran controls de trànsit a diversos punts del terme municipal de Reus.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris