ATENCIÓ

🔥2 incendis en 3 minuts al mateix carrer de Calafell

Quatre famílies podrien ser desnonades fins a finals de febrer a Reus

La PAH ha denunciat la situació que pateixen les famílies a punt de ser desnonades a la ciutat i ha explicat que té detectades una vintena de persones amb problemes similars
La PAH ha denunciat la situació que pateixen algunes famílies. | Jordi Olària

 

La PAH de Reus ha tornat a fer-se sentir aquest dimecres 20 de febrer per posar en alerta la ciutat davant els propers desnonaments que previstos. Un total de quatre famílies podrien perdre els seus habitatges en els pròxims vuit dies i és que segons han explicat el dia 25 de febrer estan programats els desnonaments d'una família amb set fills que viu al carrer Santa Anna en un pis ocupat, a més del desnonament d'una dona d'avançada edat que viu sola al carrer Sant Magí. També tenen coneixement de dos desnonaments més a Reus en els pròxims dies, tot i que no han pogut avançar més detalls. A més, asseguren que tenen detectades entre vint i trenta persones a Reus en situacions d'extrema pobresa i vulnerabilitat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El que sí que tenen clar des de la PAH de Reus és que «farem tot el que calgui per aturar els desnonaments». La plataforma ha volgut posar cara a alguns dels casos de famílies amb problemes per tornar a conscienciar als ciutadans i, sobretot, als polítics, de la situació extrema en la qual es troben alguns dels seus veïns i veïnes. Dos d'aquests casos que han volgut relatar fan posar l'òptica a la Pensió Fonda Suïssa ubicada al carrer Ample de Reus, un dels punts on l'Ajuntament de Reus reubica alguns dels casos extrems de forma «temporal» fins que es troba una solució definitiva. La PAH, però, ha volgut posar de manifest que ara mateix hi ha dues famílies que fa tres mesos que hi viuen a l'espera d'un futur millor que no arriba mai. Es tracta d'una mare i la seva filla i el cas d'un matrimoni amb tres fills, un dels quals pateix una malaltia al cor.

 

Imatge del pis ocupat a Reus on hi viu una família nombrosa. | Jordi Olària

 

Un altre dels casos alarmants que la PAH ha volgut posar de manifest és el d'una dona d'avançada edat que viu a l'edifici que fa uns mesos va haver de ser desallotjat per l'ensorrament d'un pis, al carrer Sant Magí. La dona viu al tercer pis, no té llum i l'aigua que té li van tallant. Viu sola i viu «en molt males condicions» segons han explicat. «Hem demanat ajuda a l'ajuntament per activa i per passiva, hem parlat amb la regidora i l'alcalde i fins i tot han vingut tècnics per veure com estava el bloc i han assegurat que estava en condicions per viure», però des de la PAH asseguren que el bloc «fa vergonya i en qualsevol moment pot caure. Allí hi segueixen vivint famílies i seguim denunciant la falta absoluta d'empatia cap a aquestes famílies». 

 

Un problema d'habitatge a Reus

«A Reus hi ha un problema d'habitatge cada dia més important, l'assemblea és gran i cada setmana es fa més gran» expliquen des de la PAH, i és que asseguren que cada dia venen persones amb problemes per pagar el lloguer. El seu discurs, dur, apunta també cap a les assistentes socials sobre les quals asseguren que «no els hi interessa ajudar les famílies» i cap al regidor Marc Arza, sobre el qual diuen que «hem tingut una reunió amb ell i se'n riu de nosaltres a la cara dient que no pot solucionar-ho».

 

La PAH segueix exigint més pisos de lloguer social i destaquen que darrerament es troben molts problemes amb pisos llogats i la inactivitat dels propietaris per reformar-los si fa falta, com és el cas de la dona gran que viu sola al carrer Sant Magí.

 

Protestes de la PAH arreu de Catalunya

Aquest dimecres 20 de febrer la PAH ha realitzat diverses accions arreu de Catalunya, entre elles a Tarragona i al Vendrell, per exigir que s'apliqui la llei catalana contra els desnonaments, la qual va ser aprovada el 2015, suspesa pel Tribunal Constitucional el 2016, i a finals d'octubre el govern espanyol va retirar el recurs que la tenia aturada.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!