Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un motorista implicat en un accident de trànsit a la carretera d'Alcolea de Reus

JUDICIAL

Demanen set anys i mig de presó per a l'acusat d'abusar de tres menors a través de les xarxes socials

La PAH es manifesta davant l'Ajuntament de Reus pel desnonament d'una dona maltractada

La dona ocupava de manera il·legal un edifici que està en mal estat
Membres de la PAH davant de l'Ajuntament de Reus. | Laia Riba

 

La PAH de Reus s'ha concentrat, avui 2 d'octubre, a les portes de l'Ajuntament de Reus, i ha protestat pel desnonament d'una dona que havia ocupat de manera il·legal un pis que es troba sota propietat del consistori. L'afectada, segons han explicat, pateix una situació de vulnerabilitat social i és víctima de la violència masclista.

 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'ha concentrat a les onze del matí a la plaça Mercadal i ha reclamat una resposta urgent per part de l'Ajuntament pels afectats dels desnonaments. La membre de la PAH, Sandra Casanova, ha manifestat que l'afectada va demanar ajuda la setmana passada a la plataforma perquè tractessin el seu cas. La dona desconeixia que el pis on havia entrat il·legalment era propietat de l'Ajuntament de Reus.

 

Impedeixen l'entrada de la PAH a l'Ajuntament de Reus

La protesta de la PAH a les portes de l'Ajuntament de Reus ha pujat de to quan els membres de la plataforma han intentat entrar al consistori i el personal de seguretat no els ha deixat entrar, per motius de seguretat. Els assistents a la manifestació han començat a fer crits de protesta, amb xiulets i trencant papers davant del consistori.

 

 

Des de l'Ajuntament s'ha explicat que la dona afectada es troba en «una situació de vulnerabilitat social», i que ja disposa d'un expedient obert als Serveis Socials en el qual hi estan treballant. La PAH exigeix una resposta immediata als desnonaments per part de l'ajuntament, ja que «hi ha afectats que fa 4 anys que esperen una solució». D'altra banda, demanen que aquesta resposta per part de l'alcalde «arribi abans de les eleccions municipals 2019», segons manifestava Sandra Casanova.

 

L'edifici es troba en mal estat i haurà de ser enderrocat

D'altra banda, l'Ajuntament de Reus ha confirmata que el pis el qual ha ocupat de manera il·legal es troba en mal estat. El consistori ha explicat a TarragonaDigital que l'immoble està «afectat pel Pla d'Acció Urbanística 4, i per tant s'haurà d'enderrocar».

 

Com la situació de l'edifici no és convenient per ser habitable, pel risc d'enfondrament, es va demanar a la dona que l'ocupava que abandonés el pis. Després de diversos intents sense resposta per part de l'afectada, es va passar a la via judicial la qual va dictaminar l'expulsió de l'ocupada per la seva seguretat.

 

Membres de la PAH davant de l'Ajuntament de Reus. | Laia Riba

 

S'ha ofert un habitatge temporal per la dona

A més, aquest edifici també té malmesa la façana, que en qualsevol moment es podria despendre i per tant és un perill pels vianants. Des de Benestar Social s'ha ofert a aquesta dona una opció d'habitatge temporal, perquè no es trobi al carrer. Actualment, la desnonada ha decidit abandonar el pis per voluntat pròpia i anar a la pensió que li han ofert.

 

La membre de la PAH, Sandra Casanovas, confirma que la dona podrà quedar-se a la pensió per un període de 10 dies, fins que cobri la retribució per ser una víctima de violència de gènere.

 

Tornen a casa els habitants de l'edifici mig ensorrat a Reus

Fa uns dies Reus va viure una situació similar quan quatre famílies en situació de vulnerabilitat social, van haver de ser desallotjades per l'ensorrament parcial d'una part de l'edifici. Actualment, l'arquitecte municipal ha permès el retorn al pis situat al carrer Sant Magí de Reus després que es realitzessin les obres necessàries. Aquest fet va permetre que des de Benestar Social comencin a treballar en la situació de les quatre famílies.

Comentaris