La Palma de Reus acollirà la desena edició de Hikari el 8 de setembre

A la fira de cultura japonesa hi haurà diversos estands que permetran descobrir part de la cultura, gastronomia, oferta d'oci o comprar productes procedents del país nipó
Imatge d'una edició anterior de la fira Hikari | Tarragonadigital

 

La desena edició de Hikari tindrà lloc els pròxims 8 de setembre. La Palma de Reus acollirà aquesta fira de cultura japonesa, organitzada per l'associació Amakuni, que s'inspira en els festivals d'estiu que es fan al país nipó, anomenats 'natsu matsuri'. Els actes també compten amb la participació del Consolat General del Japó de Barcelona, el projecte de gestió artística Ressò de Japonisme i el Centre de Lectura de Reus, on es realitzarà la jornada inaugural. 

 

La fira, que s'inaugurarà el divendres 7 a les 18.30 hores al Centre de Lectura, comptarà amb diversos estands de tot tipus: culturals, comercials, d'oci i gastronòmics, tots sobre la cultura japonesa. Al llarg de la jornada del dissabte també hi haurà diferents tallers a més d'actuacions i demostracions d'arts marcials. 

 

L'acte inaugural se celebrarà el divendres 7 al Centre de Lectura

El primer acte de Hikari serà la lectura del discurs d'inauguració que tindrà lloc a les 18.30 hores del divendres a la sala d'actes del Centre de Lectura. Després d'aquest, hi haurà un concert de música a càrrec d'Avec Plaisir Trio, a les 19 hores. El grup, compost per la violinista Yayoi Kagoshima, la mezzosoprano Kimiyo Nakako i la pianista Núria Sleiva, oferirà un repertori de temes japonesos però sempre des del seu estil que elles defineixen de 'Música Symphatica'. 

 

Per acabar la jornada del divendres, a les 20 hores, Carme Gonzàlez farà una narració de contes japonesos: 'Kwaidan, històries intrigants per a cors valents'. Explicarà una sèrie d'històries basades en la mitologia dels 'yokai', esperits entremaliats o malignes molt populars a la cultura japonesa. 

 

El dissabte 8 estarà ple d'activitats i tallers japonesos

La fira obrirà les seves portes a la Palma dissabte a les 11.30 hores i tancarà a les 22 hores. Al llarg del dia estaran oberts els dinou estands repartits per tot l'espai, encara que alguns podrien tancar a les 20 hores. També es farà un taller d'origami durant tot el dia i a les 12.30 i a les 18.30 hores dos tallers de jocs tradicionals japonesos. Per participar-hi caldrà inscriure's al punt d'informació.  

 

L'escenari principal acollirà diverses actuacions durant tot el dia. Començaran a les 13 hores, amb un concert de taiko japonès a càrrec de Matsuri Daiko. A les 17.00 hores es farà un ball dels gegants japonesos de Reus. Dues demostracions de Karate i Judo es faran a les 18 i 19 hores, respectivament. La fira tancarà les seves activitats amb una actuació de Dansa Bon Odori a les 21 hores. Tots els actes tant de divendres com de dissabte seran gratuïts. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris