El parc d'Àngel Guimerà de Reus tindrà un nou aspecte el 2019

S'instal·larà un terra de goma i el parc estarà tancat durant la nit
Estat actual del parc d'Àngel Guimerà al barri dels Poetes de Reus | Eva Checa

 

El parc infantil situat al carrer d'Àngel Guimerà de Reus tindrà un no aspecte aquest any 2019. Aquest va ser un dels projectes aprovats en els Pressupostos Participatius de l'any 2018 que formava part dels projectes petits. Una iniciativa molt esperada pel veïnat del barri dels Poetes que per fi veurà la llum. Les remodelacions bàsiques que es duran a terme serà el tancament amb reixes del parc, l'adequació del terra amb la incorporació de goma, així com d'instal·lació de noves vegetacions. Es preveu que les obres tinguin una durada de tres mesos. 

 

Es col·locarà un terra tou per les caigudes dels infants | Eva Checa

 

Nou aspecte pel parc infantil d'Àngel Guimerà

Al barri dels Poetes de Reus, concretament al carrer d'Àngel Guimerà hi ha un parc infantil que disposa d'una zona d'esbarjo pels més petits i d'una pista de bàsquet. Amb el temps les instal·lacions s'han anat deteriorant, però aquest no és el principal problema que presenta el parc. Segons el veïnat de la zona, a les nits la il·luminació és molt insuficient i sovint, acostumem a anar-hi joves que fan soroll i molesten als veïns. Per aquest i altres motius, van demanar el tancament del parc.

 

Actual pista de bàsquet del parc Àngel Guimerà del barri dels Poetes | Eva Checa

 

Un petit projecte dels Pressupostos Participatius

El veïnat del barri va decidir posar-hi una solució, per aquest motiu van presentar el projecte de remodelació del parc als Pressupostos Participatius del 2018. La iniciativa formava part del bloc de projectes petitst, ja que es va pressupostar amb 45.000 euros. Avui dilluns 7 de gener del 2019 ha sortit a licitació aquest projecte de remodelació del parc. Amb un pressupost d'execució final de 79.985,02 euros, el parc d'Àngel Guimerà de Reus estarà en obres durant aproximadament tres mesos per tenir una nova cara.

 

S'hi plantaran noves vegetacions a la zona | Eva Checa

 

Un parc adequat als infants

Bàsicament es realitzarà un tancat i una millora de la zona de jocs infantils, a partir d’un nou terra amb paviment tou a prova de caigudes. També es millorarà i s'ampliarà el tancat de la parcel·la, incloent-hi la col·locació de dues portes corredisses, per tal que el parc quedi tancat a les nits. A més, s'intentarà eliminar les zones opaques o de poca visibilitat del parc incloent vegetació i murs, per tal d’assegurar uns nivells de seguretat òptims.