Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Pavimenten la plaça d'Anselm Clavé de Reus per lluitar contra els coloms

S'ha pavimentat la zona dels sortidors d'aigua per evitar atraure coloms | TarragonaDigital.com

 

La lluita contra la població de coloms a Reus té molts fronts, i el de dificultar-los l'accés a les fonts d'aigua públiques n'és un. Seguint aquesta línia de treball, s'està pavimentat la plaça d'Anselm Clave, al tram superior de la Riera de Miró, per evitar l'accés de les aus a la zona on hi havia hagut uns sortidors d'aigua que ara feia anys que, segons explica el govern municipal, estaven en desús. Es tracta d'una campanya general d'actuació a les fonts públiques de Reus que compta amb un pressupost de 35.996,24 euros.

 

La plaça d'Anselm Clave de Reus, en una imatge d'arxiu | Google Maps

 

La campanya de control de la població de coloms

Des de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus es duu a terme una «campanya permanent» per tal de controlar la població de coloms a la ciutat. A grans trets, i pel que fa a les fonts públiques d'aigua, consisteix en posar impediments als ocells perquè no puguin acostar-s'hi a beure. Aquesta actuació es fa amb dos objectius, per una banda la reducció de la població de coloms a la zona en qüestió, i per l'altra, i de retruc, per millorar la salubritat i les condicions higièniques de les fonts i els surtidors.

 

Actuacions específiques a cada font

A cada font o grup de sortidors s'hi actua de manera diferent. En el cas de la plaça d'Anselm Clavé, s'han elimiat després d'anys de no fer-se servir i, per tant, s'ha pavimentat l'espai. A altres places s'hi ha actuat de manera diferent i específica per a cada espai, com a la plaça de les Basses, de les Oques, de les Aigües o de la Fumera, a l'avinguda de Marià Fortuny o a la de Sant Jordi. Resten pendents els treballs a la plaça del Víctor, la darrera d'aquest paquet d'actuacions.

 

Algunes d'aquestes actuacions són el rebaixat o alçat dels vasos d'aigua o la instal·lació de materials metàl·lics lliscants perquè les aus no puguin acostar-se a l'aigua. Tot plegat, en el marc de la campanya general de control de la població de coloms; les actuacions van des de la sensibilització ciutadana fins a la captura d'exemplars per mitjà de gàbies o xarxes, passant pels sistemes sonors per espantar les aus, els vols de falcons, la retirada de nius, el pinso anticonceptiu o el tancament de finestres i balcons d'immobles no ocupats.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris