Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ciutadans Reus defensa haver arrencat la pancarta i carrega contra Pellicer

L'alcalde qüestiona la decisió judicial d'arxivar la causa | Recorda que «Ciutadans va dir que ells n'eren els autors»

El grup municipal de Cs a Reus | Miguel Cabrerizo

 

ACTUALITZACIÓ 09/10

El serial sobre la pancarta pels presos polítics de l'Ajuntament de Reus encara porta cua. Avui és Ciutadans de Reus qui carrega contra l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, acusant-lo de barrejar el fet d'arrencar la pancarta del consistori i les amenaces que hauria rebut el batlle posteriorment. Per al portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Sánchez, «és lògic» que la jutgessa hagi decidit arxivar la causa.

 

Des de Cs es manté que la persona que hauria amenaçat Pellicer és «totalment aliena a Ciutadans», i consideren que aquest és l'únic delicte que s'hauria pogut produir aquell 10 d'agost. «Tant els Mossos com la jutgessa van incoar diligències prèvies solament per les amenaces al senyor Pellicer i no per la retirada de la pancarta», sentencien.

 

Josefa Labrador i Guillermo Figueras de Ciutadans Reus | Miguel Cabrerizo

 

La policia no va identificar els presumptes delinqüents

El partit unionista explica, per boca de Juan Carlos Sánchez, que tant ell com Guillermo Figueras, l'altre regidor taronja present a la plaça, van anar a declarar davant els Mossos d'Esquadra. «Vam explicar que no coneixíem la persona o persones que suposadament van amenaçar l'alcalde, i pel que es veu ningú més ha pogut identificar-les; per això s'ha arxivat la denúncia».

 

Des de Cs etziben, també, que «el cap de la Guàrdia Urbana de Reus va estar present durant tots els fets i hagués pogut identificar a qui volgués». És per això que consideren «sorprenent que l'alcalde es posi les mans al cap per la no identificació de ningú dels presents que hagués pogut cometre un delicte». Per últim, des de la formació unionista s'acusa Pellicer de barrejar els dos fets denunciats, i de donar a entendre «que les persones que van despenjar la pancarta i que el van amenaçar van ser les mateixes, perquè sap que no és així i sap que està mentint».

 

Juan Carlos Sánchez, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Cs de Reus reivindica haver arrencat la pancarta de l'Ajuntament

En un comunicat de premsa fet públic aquesta tarda, Cs sentencia que «evidentment l'arxivament de la denúncia no es refereix a la retirada de la pancarta, perquè en tot moment Ciutadans va reivindicar l'acció». Ahir es va saber, tal com va avançar TarragonaDigital, que la jutgessa que portava el cas va arxivar la causa tot i admetre que considerava que els fets denunciats eren delicte. Segons l'auto de la magistrada, com que no podia identificar-ne els autors, decretava arxivar la causa.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, va reaccionar a l'arxivament de la causa amb un article d'opinió en què posava en dubte la sentència i acusava aquesta magistrada en concret i la justícia en general, d'actuar amb greuges comparatius en funció de la càrrega política de cada cas. Per últim, assenyalava que l'auto justifica l'arxivament perquè no s'han pogut identificar els autors, però en canvi Cs va reivindicar l'acció d'arrencar la pancarta de l'Ajuntament.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, en una imatge d'arxiu | Jordi Olària

 

Pellicer qüestiona la decisió judicial i apunta a Ciutadans

Aquesta tarda, TarragonaDigital ha informat que s'ha arxivat la causa per haver arrancat la pancarta pels presos polítics de l'Ajuntament de Reus i les amenaces posteriors. El govern de Reus ha decidit recórrer la decisió, i l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, no ha tardat a reaccionar. En un article d'opinió que s'ha fet arribar als mitjans de comunicació, el batlle reusenc carrega contra la decisió judicial i fa èmfasi en el fet que l'auto deixa clar que les accions denunciades constitueixen un delicte.

 

L'alcalde qüestiona la decisió judicial, i etziba que «malgrat l'evidència que els fets són delictius i que Ciutadans va dir que ells n'eren els autors, el jutge no ha pogut identificar les persones que els van protagonitzar». Malgrat que la denúncia incloïa dos fets diferents —arrencar la pancarta i les amenaces que s'haurien produït després—, l'auto no es posiciona sobre cadascun d'ells per separat, sinó que fa un auto referint-se a la denúncia en global.

 

Pellicer contraposa aquesta decisió judicial amb altres preses entorn de la situació política catalana. Considera, de fet que la justícia actua de manera molt diferent en funció dels protagonistes de cada cas amb motivacions polítiques. Tampoc creu que el temps que es tarda a prendre les decisions estigui justificat més enllà, de nou, d'unes motivacions polítiques.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, dempeus en una sessió plenària | Jordi Olària

 

Acusa la justícia d'actuar arbitràriament

«Les proves dels fets, incloent-hi imatges de telèfons mòbils i de càmeres de televisió que van córrer per les xarxes socials i mitjans de comunicació, en aquest cas no han estat suficients», es lamenta, i afegeix «i això que des de l'1 d'octubre hi ha una llarga experiència acumulada a l'hora d'identificar persones que han sortit als carrers a defensar drets o a votar».

 

L'alcalde de Reus carrega, també, contra la lentitud o la celeritat amb què els jutges prenen les decisions en funció, apunta, de la implicació política de cada cas. «En uns casos els jutges triguem més d'un any a decidir, com a les agressions als col·legis electorals l'1 d'octubre, i en altres resolen amb una celeritat admirable, com en aquest cas, presentat al jutjat fa dos mesos».

 

Els portaveus del govern de Reus el 10 d'agost passat | Jordi Olària

 

Us oferim, a continuació, l'article d'opinió de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, íntegre.

 

Agressió i amenaça sense sanció

Divendres passat el jutjat va arxivar la denúncia que vaig presentar arran del fets del 10 d’agost al Mercadal, quan unes persones van despenjar a ganivetades la pancarta del balcó de l’Ajuntament per la llibertat dels presos polítics, i després van amenaçar l’alcalde en públic.

 

Malgrat l’evidència que els fets són delictius i que Ciutadans va dir que ells n’eren els autors, el jutge no ha pogut identificar les persones que els van protagonitzar. És a dir, les proves dels fets, incloent imatges de telèfons mòbils i de càmeres de televisió que van córrer per xarxes socials i mitjans de comunicació, en aquest cas no han estat suficients. I això que des de l’1 d’octubre hi ha una llarga experiència acumulada a l’hora d’identificar persones que han sortit als carrers a defensar drets o a votar.

 

En uns casos sí i en altres no. En uns casos els jutges triguen més d’un any a decidir, com a les agressions als col·legis electorals l’1 d’octubre, i en altres resolen amb una celeritat admirable, com en aquest cas, presentat al jutjat fa dos mesos.

 

Com a alcalde de la ciutat no defalliré en la denúncia d’uns fets i d’unes actituds provocadores, intolerants i violentes que atempten contra drets fonamentals de persones i institucions. I malgrat els impediments i els esculls continuaré defensant la llibertat, la justícia, la pau i la dignitat. El mateix compromís, l’únic, que justifica i legitima la tasca i l’actuació de tots els representants al Ple municipal.

 

Carles Pellicer i Punyed

Alcalde de Reus

 

Comentaris