GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pellicer justifica no penjar la pancarta de l'ANC a Reus

El govern ha encarregat una auditoria sobre el servei de recollida de brossa
Part del govern de Reus durant la sessió plenària d'aquest dilluns | Jordi Olària

 

El ple d'aquest mes de febrer a l'Ajuntament de Reus ha servit per aprovar, inicialment, el Reglament de Participació Ciutadana, una eina que, després de superar els tràmits restants, s'hauria de posar en marxa aquesta primavera. S'hi ha aprovat, també, la proposta de crear un Consell Municipal d'Habitatge. Si bé aquest òrgan no es constituirà, almenys, fins passades les eleccions, sí que ha vist llum verda el compromís de redactar-ne el projecte abans que acabi el mandat.

 

Pellicer justifica no penjar la pancarta de l'ANC

L'ANC de Reus i la CUP volien pressionar el govern de Reus per no haver permès que es pengés la pancarta de l'entitat independentista amb el lema 'fake justice' —'justícia falsa' en anglès—, una campanya d'àmbit català emmarcada en el judici contra el referèndum i les mobilitzacions que el van precedir. Tant l'ANC com la CUP havien fet circular convocatòries que no han estat gaire reeixides.

 

Part del govern de Reus durant la sessió plenària d'aquest dilluns | Jordi Olària

 

Marta Llorens, portaveu de la formació anticapitalista, ha preguntat a l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, per què no s'havia penjat la pancarta, i per què es donava permís a VOX per instal·lar parades als carrers i places de Reus, com la que aquest mateix dilluns al matí ha provocat un ampli desplegament dels Mossos d'Esquadra al centre de la ciutat.

 

Pellicer ha respost que l'Ajuntament no pot negar l'organització d'actes de «partits legalment constituïts». En relació a la pancarta, ha evitat una resposta directa, i s'ha referit al lema que sí que penja al balcó de l'Ajuntament, «'llibertat presos polítics' és una reclamació justa que supera partits i entitats».

 

El grup municipal de la CUP durant la sessió plenària d'aquest dilluns | Jordi Olària

 

L'auditoria del servei de recollida de la brossa

La CUP ha presentat una moció per auditar els primers mesos de la pròrroga del servei de neteja viària i recollida de brossa. Després que la concessió acabés el desembre del 2018, Fomento de Construcciones y Contratas segueix executant el servei mentre no es liciti un nou contracte. Els cupaires volien que una empresa externa audités la qualitat d'aquest servei addicional, una proposta que no ha rebut el suport de cap partit del plenari reusenc.

 

Part del govern de Reus durant la sessió plenària d'aquest dilluns | Jordi Olària

 

Per contra, el govern ha anunciat que una empresa externa ja està realitzant una auditoria quantitativa i qualitativa del servei, presumiblement, del període de contracte ordinari, i no de la pròrroga actualment en marxa.