ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

Carles Pellicer omple el Bartrina apadrinat per Artur Mas

Junts per Reus es presenta com la força que ha «redreçat» la ciutat i l'única que la pot «enlairar»
Artur Mas i Carles Pellicer entren a un Teatre Bartrina ple a vessar | Jordi Olària Gras

 

Ple fins dalt, aquesta ha estat la imatge del Teatre Bartrina aquest dimecres al vespre. Junts per Reus hi ha celebrat el seu míting central de campanya, on s'ha presentat com la força necessària per tirar endavant Reus. Molt centrat en la figura de Carles Pellicer, l'acte ha comptat amb les intervencions dels presidents Artur Mas i Carles Puigdemont, que han apadrinat la candidatura.

Joaquim Calatayud, amb els alcaldes i alcaldables del PDECat del Baix Camp | Jordi Olària Gras

 

La capitalitat comarcal

L'acte ha començat de la mà de Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp i candidat a la reelecció com a alcalde de les Borges. Calatayud ha fet pujar a l'escenari tots els alcaldes i alcaldables del PDECat del Baix Camp. Ha reivindicat la figura de Carles Pellicer com a coneixedor a fons de la comarca i la seva realitat.

 

Ha assegurat que ser alcalde de Reus vol dir treballar per la ciutat, però també «exercir lideratge en aquesta comarca». Ha elogiat la figura de l'alcaldable neoconvergent de la capital comarcal dient-li que «ets el primer alcalde de Reus que ha entès què vol dir ser alcalde de la capital del Baix Camp».

 

Teresa Pallarès durant el seu discurs | Jordi Olària Gras

 

El retorn a la política de Teresa Pallarès

La segona que ha pujat a l'escenari ha estat Teresa Pallarès, número tres de la llista i flamant fitxatge de la candidatura de Junts per Reus. Regidora socialista a la ciutat fins a l'any 2007, no s'ha amagat del seu passat, que ha assegurat que «tots aquí el coneixeu», i ha aplaudit Pellicer i el seu equip; «heu hagut de fer un gran esforç, alcalde» per remuntar la situació econòmica de l'Ajuntament.

 

Ha explicat que havia decidit no tornar a la política, però que la situació del país la va fer canviar d'opinió. Com també havia fet Joaquim Calatayud, ha aplaudit el «lideratge» del president Mas, i ha recordat la consulta del 9-N. «Des de Junts per Catalunya tenim la força, les ganes, i la il·lusió de tirar endavant», i ha acabat reivindicant que «la força de Catalunya està en el municipalisme».

 

Montserrat Vilella ha pres el pes del discurs independentista reivindicant, també, els serveis socials | Jordi Olària Gras

 

Montserrat Vilella reivindica l'independentisme

L'ha prosseguit Montserrat Vilella, actual portaveu del partit a l'Ajuntament i número dos a llista. Abans del seu parlament s'ha projectat un vídeo del president Puigdemont assegut, al costat de Vilella, donant suport a la candidatura de Carles Pellicer. L'actual regidora de Benestar Social s'ha erigit, els darrers anys, com una de les principals figures de l'independentisme dins del PDECat local.

 

El Teatre Bartrina ha quedat ple per seguir el míting de Junts per Reus | Jordi Olària Gras

 

És un dels punts de discrepància que mantenen amb Carles Pellicer i de la qual han fet gala. Vilella ha sentenciat que «hem començat un procés que, segur, acabarà votant», i que perquè tant el país com la ciutat avancin, «necessitem governar els municipis d’aquesta comarca, necessitem governar Reus». Sense oblidar el seu àmbit de treball municipal, ha volgut recordar també el referèndum del 2017.

 

Ha reivindicat Carles Pellicer com l’alcalde que l’1 d’Octubre va fer possible que tothom pogués votar lliurement al referèndum, i ha recordat que el 26 de maig no es voten només les eleccions municipals. Reivindicant que «ens avala la feina feta», ha acabat reclamant que «a Reus, votem Carles Pellicer, i a Europa, votem Carles Puigdemont».

 

Artur Mas ha apadrinat Carles Pellicer en el míting central de campanya | Jordi Olària Gras

 

Artur Mas apadrina Carles Pellicer

El convidat estrella de l'acte ha estat l'encarregat de presentar Carles Pellicer. Artur Mas ha posat l'accent en un dels trets que des del PDECat de Reus més s'ha volgut destacar; «aquesta és una candidatura de ciutat; de tant en tant hi ha algú que té el bon criteri de fer candidatures que vagin més enllà d’un partit».

 

Ha aplaudit, de nou, la feina de Pellicer en l'àmbit econòmic, «l’Ajuntament de Reus tenia una situació tremendament complicada». «Heu fet molta feina, poc lluïda, perquè arreglar això no és lluït, però si no ho fas, tens una via d’aigua que acaba enfonsant el país», ha afegit.

 

Per últim, s'ha servit d'una anècdota personal per definir el lideratge del cap de llista de Junts per Reus i, abans de donar-li pas, ha conclòs que «en Carles Pellicer és un líder perquè ha aguantat moltes 'putades'».

 

Carles Pellicer durant el seu discurs, davant d'un Teatre Bartrina ple de gom a gom | Jordi Olària Gras

 

Pellicer reivindica obra de govern

Carles Pellicer ha estat el darrer d'intervenir i ho ha fet precedit per un vídeo de campanya on els deu primers integrants de la llista han apuntat l'aportació que faran si formen part del pròxim govern local. L'alcaldable ha arrencat el seu discurs des del terreny personal; «aquestes eleccions tenen un punt emotiu, perquè és el tercer mandat al qual em presento».

 

Ha agraït a tot el seu equip la feina feta, però especialment a la seva dona, Cori Vidal, de qui ha dit que «junts hem superat totes les dificultats; el teu suport és la base del meu èxit, sense tu no seria el mateix». Ha tingut, també, una altra menció personal, en aquest cas per a Marc Arza, actual regidor d'Urbanisme que ha decidit no seguir a la primera línia de la política municipal.

 

Carles Pellicer agraeix els aplaudiments rebuts en pujar a l'escenari | Jordi Olària Gras

 

 

Junts per Reus es presenta com el govern necessari

«Reus es troba en una posició privilegiada», ha assegurat Pellicer. Ha atacat, sense mencionar sigles, aquells partits «que s’han esforçat a posar pals a les rodes» i ha acabat sentenciant que «hem retornat el prestigi a una ciutat que mai l’hauria d’haver perdut». Recordant les dades que va exposar fa uns dies sobre els comptes de l'Ajuntament, ha apel·lat a la confiança del públic.

 

Ha situat la llista de Junts per Reus com aquella capaç «de gestionar el bé comú», i ha llençat la pregunta a l'aire de si els reusencs han de confiar «en l'equip que ha redreçat la situació econòmica o en aquells que ens van hipotecar a tots pegats». Dos conceptes constants en la campanya del PDECat han tornat a aparèixer aquest dimecres al vespre, el diàleg i el pacte com a bases de la política dels pròxims anys.

 

Ha repassat tasca de govern per reclamar la confiança no només del públic present, sinó de tots els seus amics i coneguts a qui s'ha demanat que expliquin el projecte de Junts per Reus. «Aquesta ciutat necessita un govern ampli per tirar endavant els projectes, necessita un govern de 21 per al segle XXI», ha etzibat sense aclarir exactament a què es referia.