Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Una pròrroga de la Generalitat permet allargar el Pla de Barris de Reus

El govern català ha allargat el termini de la Llei de Barris | L'Ajuntament n'activarà la segona fase
Carrers del barri Sol i Vista on s'està actuant amb el Pla de Barris | Jordi Olària

 

El Pla de Barris del qual es beneficiaran els de Sol i Vista i Immaculada rep una alenada d'aire fresc. La Generalitat ha prorrogat el termini de finalització de les obres fins al desembre de 2019 i, per tant, el projecte previst per l'Ajuntament de Reus es podrà executar íntegrament cofinançat pel govern català. Les actuacions principals s'estan duent a terme al barri Sol i Vista, on s'han fet obres a bona part dels carrers per posar-los al dia. S'han dut a terme treballs de soterrament de cablejat i millora de la xarxa d'aigües, així com la primera part de les voreres. Resta, ara, asfaltar i col·locar la senyalització viària i el mobiliari urbà, a més de plantar la vegetació als carrers.

S'activa la segona fase del Pla de Barris

Amb la pròrroga concedida per la Generalitat, l'Ajuntament de Reus pot seguir executant el Pla de Barris. S'ha activat la segona fase, que suposarà actuar al carrer de Roger de Llúria, una de les principals vies d'entrada i sortida del barri. El projecte compta amb un pressupost de 400.000 euros, la meitat dels quals els assumirà la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris.

 

En el marc del Pla de Barris s'ha actuat, principalment, al barri Sol i Vista | Jordi Olària

 

La primera fase del Pla de Barris, al 45 %

La primera part de l'actuació al barri Sol i Vista està al 45 % d'execució segons ha explicat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. La previsió és que acabi a l'octubre, i per al batlle reusenc suposa la prova que, «al contrari del que diuen alguns» no es fan obres només al centre de la ciutat. Aquesta actuació s'emmarca, també, en el Pla de Barris amb l'anterior límit marcat per la Generalitat, que establia que s'havien d'executar les obres, com a molt tard, el juny d'aquest 2018. El pressupost de les obres és de prop de 640.000 euros.

La segona pròrroga de la Llei de Barris

La Llei de Barris de la Generalitat obria una línia de subvencions als municipis per cofinançar obres d'adequació i millora de les zones de cada poble i ciutat, unes subvencions que, en el cas de Reus, es van atorgar l'any 2009. El primer text marcava com a límit per executar les obres, l'any 2017, però el govern català el va allargar un any, fins al 30 de juny del 2018. Ara ha tornat a fer el mateix fins al 31 de desembre del 2019.

 

Pellicer treu pit de la pressió de Reus per la pròrroga

L'alcalde de Reus, durant la visita d'obres que s'ha fet aquest matí a Sol i Vista, ha explicat que ell, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Marc Arza, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es van reunir el passat 21 de juny. Durant aquesta reunió, afirma el batlle, li van explicar al conseller del Govern la necessitat de prorrogar la Llei de Barris, una decisió que, segons Pellicer, els satisfà que beneficiï a tots els Ajuntaments de Catalunya.

 

Les obres del barri Sol i Vista s'emmarquen en el Pla de Barris | Jordi Olària

 

Rebaixar la pressió de les obres del Pla de Barris

Amb la pròrroga aprovada les obres que s'estan duent a terme poden «alliberar-se de la pressió» a la qual havien estat sotmeses per acabar dins el marc temporal que establia la Llei de Barris. Ara el Pla municipal pot seguir el seu curs i pensar en la seva execució íntegra cofinançada pel govern català tal com s'havia planificat fa gairebé deu anys.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris