L'Ajuntament de Reus engega projectes per 380.000 euros

S'inclou la segona fase del Pla de Barris | S'instal·laran nous punts d'il·luminació al Barri Fortuny

Les obres del barri Sol i Vista s'emmarquen en el Pla de Barris | Jordi Olàra

 

Aquest divendres ha quedat publicada l'aprovació inicial de la segona fase del Pla de Barris. Es tracta, en concret, de les obres de remodelació de la part superior del carrer Roger de Llúria, al barri Sol i Vista. Fa poc més d'un mes es va saber que la Generalitat de Catalunya permetia prorrogar els projectes cofinançats a través d'aquest programa, i Reus és un dels municipis que ha decidit acollir-se a aquesta pròrroga.

 

D'aquesta manera es podrà donar continuïtat als treballs de remodelació que s'estan duent a terme ara al barri Sol i Vista. Es tracta, a grans trets, de posar els carrers al dia a base de soterrat línies elèctriques, millorar la xarxa d'aigües i adequar voreres i asfaltat. El carrer Roger de Llúria és una de les principals vies de connexió entre el barri i la resta de la ciutat, i el projecte per remodelar-lo compta amb un pressupost de 400.000 euros que finançaran a mitges Ajuntament i Generalitat. Si l'aprovació inicial no rep al·legacions durant els pròxims 30 dies, quedarà aprovada definitivament, i serà llavors quan es pugui licitar el contracte per executar les obres.

 

Tres projectes en exposició pública

En la mateixa situació que les obres del carrer de Roger de Llúria s'hi troben dues iniciatives més. També en període d'al·legacions de 30 dies hi figura el projecte tècnic per a la implantació de nous punts d’enllumenat al Barri Fortuny. Es tracta, de fet, d'una de les queixes que alguns veïns de la zona havien fet arribar a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a través dels programes de proximitat i les trobades veïnals.

 

La solució a la falta de llum d'alguns punts del barri, com algunes placetes interiors, és instal·lar-ne 26 de nous. El pressupost per fer-ho és de 42.465 euros i es calcula que les obres durin uns tres mesos. D'aquesta llarga vintena de nous llums n'hi ha divuit que seran fanals, mentre que els vuit restants s'instal·laran en algunes façanes.

 

Imatge d'arxiu de la presentació del projecte de les escoles bressol   | CEDIDA

 

Arrenca el projecte per remodelar els patis de les escoles bressol

El darrer projecte que quedarà aprovat si no rep al·legacions, en el seu cas, en els pròxims quinze dies, és la reforma del pati de l'Escola Bressol Municipal La Ginesta, al barri Gaudir. Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa de transformació d'aquests espais presentat fa més d'un mes. A grans trets, la idea és que el pati sigui un recurs educatiu més del centre, i per tant, hi haurà elements lúdics de joc pròpiament dit, com tobogans, estructures i jocs pintats; elements de joc naturals, com arbres i jardineria; i elements arquitectònics, com escales, porxos i desnivells. El pressupost d'actuació a les sis escoles bressol municipals és de 135.000 euros.

 

En el cas concret de La Ginesta, la idea és que el nou pati permeti promoure el joc lliure de l'infant i que sigui la mateixa canalla qui decideixi amb quin material vol jugar. S'augmentaran les zones d'ombra a través de pèrgoles i es plantaran nous arbres a més de millorar-se l'hort. El projecte té l'objectiu de promoure el joc lliure de l'infant, facilitant que aquest decideixi amb quin material vol jugar. Aquesta proposta augmentarà les zones d'ombres amb la instal·lació de pèrgoles i naturalitzarà l'espai amb nous arbres, millora de l'hort i nous elements per jugar. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris