Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La plaça de l'Estació de Reus es converteix en una zona 'smart'

L'espai compta amb una estació de recàrrega de vehicles elèctrics, zona Wifi i un banc per carregar dispositius mòbils
La plaça de l'Estació de Reus es converteix en una zona 'smart' | Ajuntament de Reus

 

 

L'Ajuntament de Reus ha fet un pas més en l'aposta per convertir la capital del Baix Camp en una ciutat capdavantera en esdevenir una Smart City.

 

D'aquesta manera, el consistori ha anunciat la posada en marxa d'un nou espai intel·ligent i sostenible a la plaça de l'Estació; un espai que a hores d'ara ja compta amb una nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics, cobertura de la xarxa municipal Reus Wifi i un banc intel·ligent per a la recàrrega de dispositius mòbils que funciona amb mòduls fotovoltaics.

 

En paraules del regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, «el Govern de Reus ha fet en els darrers anys una aposta per adoptar mesures basades en la tecnologia que permeten millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Projectes en àmbits com l’atenció a les persones, la mobilitat, la promoció, la cultura, el medi ambient i la salut, per fer de Reus una ciutat més habitable i sostenible, gràcies a una gestió més eficient i de qualitat dels serveis».

 

La plaça de l'Estació de Reus es converteix en una zona 'smart' | Ajuntament de Reus

 

Un pas més per convertir Reus en una Smart City

La instal·lació d'una nova estació de recàrrega de vehicles elèctrics se suma a les tretze de les que ja disposa la ciutat; una aposta que reivindica el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, afirmant que «Reus és una ciutat adaptada al vehicle elèctric des de l’any 2014, fet que es consolida contínuament amb l’ampliació de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega, i l’ús que en fa la ciutadania». 

 

En aquest sentit, el punt de recàrrega de vehicles de la plaça de l'Estació, possibilita el servei a dos vehicles alhora, en un procés de càrrega semi-ràpid que pot durar entre dues i quatre hores.

 

Pel que fa a la cobertura Wifi de la plaça de l'Estació, s'emmarca en el procés d'expansió de la xarxa oberta 'Reus Smart City', una xarxa que ja cobreix 18 espais de la ciutat amb 500 usuaris diaris, i que vol seguir ampliant-se en els pròxims mesos per arribar al màxim d'usuaris possibles.

 

D'altra banda, el banc intel·ligent de la zona Smart de la plaça de l'Estació, substitueix el banc tradicional per un nou seient d'última tecnologia i disseny, que permet la recàrrega d'aparells mòbils amb connexió USB o amb tecnologia sense fils. Un carregador obert a la ciutadania que funciona de manera autònoma, gràcies a la bateria i mòduls fotovoltaics de què disposa.

 

Tot plegat una actuació, que amb un cost de 6.500 euros, vol modernitzar la ciutat per oferir serveis de qualitat a reusenques i reusencs.

Comentaris