Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

La JEZ obliga la CUP Torredembarra a sumar un home més a la llista

Un incendi en una casa a Reus delata una plantació 'indoor' de 800 plantes de marihuana

L'operatiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra es va dur a terme divendres passat, 5 d'octubre, després de rebre l'alerta d'una forta olor de marihuana per part dels bombers
Imatge d'alguna de les plantes intervingudes divendres passat | Cedida

 

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana de grans dimensions a Reus. Es tracta d'un cultiu de fins a 800 plantes de marihuana ubicat a l'interior d'un xalet de la urbanització de Mas Carpa. La casa unifamiliar contenia unes 800 plantes distribuïdes en les diferents habitacions i, fins i tot, el pàrquing de l'habitatge. Tot el domicili estava perfectament condicionat per al cultiu de les plantes i comptava amb una sofisticada instal·lació elèctrica.

 

Les unitats d'investigació tant de la Guàrdia Urbana de Reus com dels Mossos d'Esquadra van trobar, a l'interior de la casa, potents aparells de ventilació, filtres, sistemes de reg, un dipòsit d'aigua i una sofisticada instal·lació elèctrica segons s'explica des de l'Ajuntament de Reus. Tot plegat el divendres passat, 5 d'octubre, quan es va dur a terme l'operatiu policial per desmantellar la plantació il·legal.

 

Marihuana decomisada durant l'operatiu policial conjunt | Cedida

 

Una actuació dels Bombers, origen de la investigació

Dijous passat, 4 d'octubre, els Bombers de la Generalitat van actuar al carrer de Josep M. Benaiges Pujol, al Mas Carpa. S'hi van desplaçar després de rebre l'avís d'un incendi per les espurnes que sortien d'un comptador elèctric situat a l'exterior de l'immoble. El servei de prevenció i extinció d'incendis de la Generalitat va determinar que l'origen de l'escalfament que havia produït l'incendi era un ús excessiu de la potència elèctrica.

 

La Guàrdia Urbana, que va assistir els Bombers en aquella actuació, va detectar una forta olor de marihuana que provenia de l'interior de l'habitatge. Una primera inspecció exterior va permetre als agents identificar sacs de jardineria, caixes de ventiladors i cablejat elèctric. Segons l'Ajuntament, els agents van poder detectar tots aquests elements a través de les obertures de la casa.

 

Els Mossos d'Esquadra assumeixen la investigació de plantació a Reus

En detectar tots aquests elements des de l'exterior, des de la Guàrdia Urbana es va informar els Mossos d'Esquadra perquè assumissin la investigació pertinent. Va ser l'endemà mateix quan, després de rebre l'ordre judicial pertinent, els dos cossos policials van entrar a la casa en qüestió. Una vegada dins s'hi van trobar diferents plantacions repartides per les habitacions de les tres plantes que té l'habitatge i al seu pàrquing.

 

Totes elles comptaven amb instal·lació elèctrica, de reg i de ventilació. El còmput total que en van fer els agents és de 800 plantes de marihuana, 110 llums de 600 wats, 110 transformadors, filtres d'aires, extractors de gran potència, sacs de terra i documentació. Finalment es va localitzar, també, un vehicle que sospiten que podria pertànyer a les persones que habitaven el domicili. La investigació, amb tot, es manté oberta per part dels Mossos d'Esquadra, a l'espera d'identificar i localitzar els responsables de la plantació, a qui se'ls imputaria un delicte contra la salut pública.

Comentaris