Poesia i rumba per seguir a Reus amb el cicle Biblioteques amb DO

El projecte que trasllada la cultura del vi a les biblioteques públiques d'arreu del territori català ha arribat aquest juliol a la capital de la DO Catalunya després de passar pel Priorat o la Conca de Barberà
Rumbesia, el projecte de la companyia La Última y nos vamos. | Cedida

 

Després de passar entre altres per indrets com el Pla de Bages, la Conca de Barberà, el Priorat i, per últim, l'Empordà, aquest juliol ha arribat a Reus la setena edició del cicle Biblioteques amb DO, el projecte que trasllada la cultura vitivinícola a les biblioteques públiques de Catalunya. El projecte és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i les Biblioteques Municipals i compta amb la implicació d'altres entitats i organitzacions com l'Institut Català de la Vinya i el Vi.

 

Una iniciativa que vol reforçar la cultura del vi

El cicle, que com és habitual, es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre amb cada mes dedicat a una DO, pretén reforçar els recursos informatius sobre la cultura del vi que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d'un programa cultural i musical que proposa activitats com rutes literàries entre vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia o concerts.

 

El cicle Biblioteques amb Denominació d'Origen basarà tota l'activitat del mes de juliol a Reus a la Biblioteca Central Xavier Amorós. | ReusDiari.cat

 

Poesia a ritme de rumba aquest dilluns a Reus

En aquesta edició, la Biblioteca Central Xavier Amorós està sent l'encarregada d'acollir les diverses activitats que es realitzen setmanalment cada dilluns a les vuit del vespre a Reus, seu de la DO Catalunya. Fins al moment, ja n'ha acollit quatre: el conte 'El raïm trepitjat', de Keké Shuga; el concert literari entorn dels contes breus de Pere Calders 'Contes portàtils'; el tastavins i tastamots a càrrec de Miquel Sesé i, en una ocasió especial aquest passat dimecres 17 de juliol, la projecció del curtmetratge 'Bohèmia' de David Morancho.

 

L'activitat d'aquest dilluns, 22 de juliol, es tracta d'un recital de poesia fusionada amb rumba titulat 'Rumbesia', a càrrec de la companyia La Última y nos vamos, que adaptarà al ritme de la rumba una dotzena de poemes d'autors catalans com Joan Salvat Papasseït, Miquel Martí i Pol, Josep Maria de Segarra o Maria Mercè Marçal, entre altres. A més, els dos integrants de la companyia recitaran cançons poètiques i adaptaran alguns clàssics al català.

 

Aquesta serà la penúltima actuació que es podrà veure amb motiu del cicle Biblioteques amb DO, que acabarà la setmana que ve, el dilluns dia 29, amb l'activitat 'Dones escriptores i vi', un tast de vins acompanyat de l'explicació i la narració de les vides i obres d'escriptores i poetes catalanes. A més, durant tot aquest mes, es pot visitar l'exposició de quatre obres de l'artista Sofia Idoia, basades en quatre referències a la DO Catalunya.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris