La JEZ resol a favor d'Entre Veïns una denúncia del PSC reusenc

Els socialistes els acusaven d'«utilitzar les entitats veïnals»
Andreu Martín, alcaldable del PSC a Reus, en una imatge d'arxiu. | Jordi Olària

 

La campanya electoral per als propers comicis locals arrenca el proper divendres, dia 10 de maig, i a escassos dies del seu inici la polèmica s'ha apoderat del PSC, Entre Veïns i també Ara Reus. Els socialistes han denunciat a la Junta Electoral de Zona (JEZ) el fet que els dos partits municipalistes «organitzin» actes «utilitzant i polititzant» les entitats veïnals.

 

Es refereixen a la participació d'Entre Veïns en un partit de futbol solidari a Mas Abelló i d'Ara Reus en una paella popular al barri el Santuari, aquest diumenge, dia 5 de maig. Per ara, la JEZ ha donat la raó, en el primer cas, a Entre Veïns.

 

El PSC denuncia la «utilització» a una entitat per part d'Entre Veïns per «encobrir» un acte polític

Els fets denunciats pel PSC es basen en la «utilització», segons han explicat a TarragonaDigital.com fonts socialistes, d'actes demanats a través d'associacions de veïns que servirien a Entre Veïns i Ara Reus per fer campanya. El primer cas, on participen membres d'Entre Veïns, és un partit de futbol solidari en una pista situada a Mas Abelló. Per participar-hi cal portar pinso, que es dona solidàriament a l'entitat sense ànim de lucre Mas dels Peluts.

 

Els socialistes denunciaven que l'Associació de Veïns Mas Abelló havia demanat «la llicència d'ocupació de via pública i material de brigada» que, en realitat «serà utilitzat per part dels partits». La JEZ, però, dona la raó a Entre Veïns. «El PSC menteix: l'associació de veïns no va demanar ocupació de via pública perquè és un espai on no cal, i tampoc es va sol·licitar material municipal. La mateixa JEZ ho ha consultat a l'Ajuntament, que ho confirma», ha explicat l'alcaldable d'Entre Veïns, Valentín Rodríguez, a aquest mitjà.

 

«És un acte solidari, on només juguem a futbol; farem el vermut en un recinte privat i no hi haurà cap mena de parlament polític», ha insistit Rodríguez, que ha carregat durament contra el PSC reusenc després que la JEZ els hagi donat la raó. «Han quedat retratats, espero que demanin disculpes públicament a l'associació de veïns de Mas Abelló, al Mas dels Peluts, a l'Ajuntament de Reus i a la JEZ, i ja no dic a nosaltres, per la seva falta de respecte», ha dit, per acabar reblant que «això demostra el seu nervisosisme i el seu profund desconeixement del moviment veïnal de Reus».

 

El PSC també ha denunciat Ara Reus

Alhora, el PSC també ha presentat denúncia per la participació d'Ara Reus en una paella popular que organitza l'associació de veïns El Santuari. En una línia semblant, els socialistes argumenten que «s'utilitzarà material municipal per un acte on només s'ha convidat aquest partit polític» i apunta que la sol·licitud la signa el president de l'associació, número 7 d'Ara Reus. «La resta de la junta no en sabia res», han dit fonts del PSC.

 

També et pot interessar