Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

Els portadors del Lleó petit, a dos dies de fer realitat la il·lusió

Dissabte s'estrena l'element que s'incorporarà al Seguici petit de Reus | Parlem amb els portadors de la bèstia dies abans que l'estrenin
Els portadors del Lleó petit ja esperen l'estrena de dissabte al matí | Jordi Olària

 

El calendari de Reus ja no contempla dies sense propostes fins passat Misericòrdia. Aquest cap de setmana torna a ser-ne un exemple, i podeu consultar tots els actes del programa en aquest enllaç, però els seguidors del Seguici Festiu de Reus tenen una cita ineludible. Aquest dissabte, a les 11 del matí, a la plaça del Mercadal s'estrenarà el Lleó petit de Reus. Després de molts mesos de treballar-hi, primer per engegar el projecte, i després per construir la figura, obra de Manel Llauradó, finalment ha arribat el gran dia per als protagonistes de la bèstia, la canalla del Lleó petit.

 

Músics i portadors ja fa dies que assagen, i dissabte serà el punt culminant. Abans no arribi, però, hem parlat amb alguns dels responsables d'aixecar i fer ballar l'Element, de dos portadors i amb 30 quilos de pes en conjunt. Tots ells tenen un tren en comú, la fascinació per la Festa Major de Reus. Ens ho explica Daniel García, que sentencia que «a mi m'agrada la Festa Major i jo volia ser portador d'algun Element, i en saber que podíem portar el Lleó petit, vaig voler portar-lo; és el més divertit». En el seu cas, la seva història amb el Lleó ve d'enrere, i és que es tracta de l'Element Festiu que es va quedar amb el seu xumet quan era petit; un primer contacte que, ara, ha rebrotat amb més intensitat.

 

Josep Lluís Rius, cap de colla del Lleó de Reus, amb els portadors del Lleó petit | Jordi Olària

 

Iker Sánchez tenia clar que acabaria portant el Lleó, i si no cal esperar que sigui el gran, doncs millor. Quan se li pregunta per què el Lleó no s'ho pensa dues vegades, «perquè ha sigut el meu Element preferit des de sempre; les meves cosines s'hi van apuntar i jo també em vaig voler animar, perquè sempre que veia el Lleó gran volia apuntar-m'hi». Un recorregut similar va fer Raúl Pelayo, «m'agrada el Lleó i els Indis», explica, la diferència que l'ha fet decidir-se, però, és que «conec dos dels portadors» del Lleó.

 

Pares i mares confirmen la il·lusió i els nervis que la canalla té els dies previs a l'estrena. Els portadors del Lleó 'gran', des de l'experiència i la distància, veuen contents com l'entitat guanya massa social i s'assegura el futur, i la Festa Major de Reus viu el creixement del seguici petit, que ja només ho és per l'edat dels seus integrants i no pas pel nombre d'Elements que el conformen. Amb la incorporació del Lleó, de fet, l'única bèstia que hi falta és la Víbria.

El Col·lectiu del Lleó compta amb un bon planter, ara, com a portadors del Lleó petit | Jordi Olària

 

L'estrena del Lleó petit, aquest dissabte

Tot plegat culminarà dissabte, a partir de les 11 del matí. Des del Campanaret arrencarà la cercavila del Lleó, que baixarà fins al Mercadal per anunciar el naixement del Lleó petit. Una vegada al rovell de l'ou de Reus, a la festa s'hi afegiran la Mulassa i l'Àliga petites, padrines del nou Element Festiu que li donaran la benvinguda amb el públic que decideixi acompanyar-les. A dos quarts de dotze arribarà el moment de la presentació, una presentació diferent de les habituals, asseguren des de l'entitat, i que comptarà amb alguna altra col·laboració. Així doncs, aquest dissabte al punt del migdia el Lleó petit ja estarà fent els seus primers balls a la plaça del Mercadal.

Comentaris