Es presenta l'Orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus

L'Ajuntament ha firmat un conveni de col·laboració amb l'entitat
L'alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles i el president de la fundació, Xavier Blanc a la presentació del conveni | Cedida

 

La Fundació Camerata XXI i l'Ajuntament de Reus han signat un conveni, aquest matí 27 de febrer, on l'orquestra reusenca ara es dirà Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus. Aquesta entitat pretén acostar la música clàssica a la ciutadania amb projectes musicals més ambiciosos per desenvolupar projectes musicals. El Teatre Fortuny ha acollit l'acte en el qual s'ha firmat el conveni i la presentació de l'orquestra.

 

Conveni amb l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus

L'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus a partir d'ara anirà de la mà de l'Ajuntament per treballar junts en les pròximes activitats musicals. Una oportunitat per promocionar la música a la ciutat, amb la que avui s'ha signat un conveni de col·laboració de quatre anys i amb un import econòmic de 18.000 euros, també oferirà el suport logístic a l'orquestra a través del Teatre Bartrina. L'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus va ser fundada l'any 2003 i des d'aleshores s'ha fet un nom en el territori tarragoní. 

 

Consolidar i ampliar la formació musical

A través de la Fundació Camerata XXI es pretén donar suport permanent amb les escoles en un programa educacional a través de la música. Tanmateix, es pretén treballar de manera conjunta amb diverses entitats reusenques, amb l'objectiu de per promoure els projectes musicals a la ciutat. 

 

Des de la seva creació el director titular és Tobias Gossmann i amb un grup de músics molt extens ha omplert durant anys el calendari musical dels teatres de Reus. La fundació també realitza diverses activitats sobretot centrades en els joves músics, com per exemple el seu programa educatiu a Reus, Tarragona, Vila-seca i al Vendrell. També organitza cada any estades orquestrals per a joves a Vilanova de Prades durant el mes de juliol o bé concerts familiars de petit format.

 

Produccions pròpies i concerts internacionals

A banda, també té com a objectiu posicionar-se en l'àmbit nacional i internacional fent produccions pròpies i consolidant i ampliant la seva formació. Això ja s'ha vist reflectit al llarg de 2018, on l'orquestra ha realitzat 18 produccions pròpies i 60 concerts públics.