El Dúo Miró actua al Círcol de Reus en el segon concert del Vermusic 2018

El llibre 'Cambó' d'Ignasi Buqueras es presenta al Círcol de Reus

L'economista reusenc Ignasi Buqueras presentarà la seva darrera obra literària sobre el polític català Francesc Cambó al Círcol de Reus, dins el cicle de conferències que organitza l'entitat reusenca de forma periòdica.

L'acte de presentació del llibre 'Cambó' es farà aquest pròxim divendres 8 de març de 2019 a partir de les 19:00 h a la sala d'actes d'El Círcol, a la Plaça Prim de Reus. En l'acte, a més de l'autor, hi participaran també la farmacèutica i empresària, Merche Dalmau, el President de Fundació Internacional Española (FIES) Rafel Guardans, l'Advocat i president de 'Llibertats' Pere Lluís Huguet i l'empresari i President d'Honor de la Fundació Gresol, Antoni Pont. L'entrada és lliure.

Cambó, símbol del catalanisme conservador

L'obra de Buqueras és una biografia exhaustiva i minuciosa de Francesc Cambó, polític català que va cofundar la Lliga Regionalista i va arribar a ser ministre d'Hisenda i de Foment durant el regnat d'Alfons XIII. A més de fer un recorregut per la trajectòria vital i política de Cambó, el llibre reuneix importants documents de l'època i un recull d'entrevistes a persones que d'una manera o altra van tenir una relació significativa amb el polític gironí. Entre les entrevistes destaquen la de la filla de Cambó, Helena, a més de la de Tarradellas, Rosiñol, Tamames, Marañón, Fraga...)

L'obra també presenta una sistematització del pensament de Cambó, de les seves idees essencials i plantejaments polítics, molts d'ells, plenament vigents encara avui dia, dades sobre les seves fundacions, opinions diverses i vessant de mecenatge artístic.

Ignasi Buqueras, un reusenc polifacètic.

L'autor del llibre, el reusenc Ignasi Buqueras Bach, és economista, periodista, doctor en Ciències de la Informació, tècnic superior en relacions públiques, acadèmic i empresari. Buqueras forma part també de diverses associacions i organitzacions vinculades a la difusió i promoció del patrimoni d'Espanya i de la llengua espanyola. A més també és President d'Honor de la Comissió Nacional per la Racionalització dels Horaris Espanyols i col·laborador en diversos mitjans de comunicació. Pel que fa al seu vessant com escriptor, ha publicat diverses obres encaminades a difondre el patrimoni espanyol, a analitzar la relació entre Catalunya i Madrid o dedicades a Josep Pla.

També et pot interessar:
 
portada llibre francesc cambó
Portada del Llibre 'Cambó' | Cedida