NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Es presenta a Reus l'Asamblea Nacional Española, que vol dissoldre les autonomies

S'agermana amb l'associació 'Catalunya por España'
 

El moviment social espanyolista presenta una nova entitat aquesta setmana a Reus. Es tracta de l'Asamblea Nacional Española, una associació que es defineix com «orgullosament espanyola i europea». La seva junta directiva la presideix Miquel Martínez, president, alhora de la Plataforma por Tabarnia, i reclamen, entre altres mesures, dissoldre les autonomies de l'Estat.

 

Tot i que des de l'associació han enviat un comunicat assegurant que l'acte es faria a l'Hotel Reus Park, des de l'establiment hoteler han assegurat a aquest mitjà que no serà així, i és que es demana un mínim d'antel·lació de dues setmanes per poder fer la reserva de la sala però l'entitat mai va arribar a confirmar la reserva. En el comunicat enviat als mitjans i també anunciat a les xarxes socials s'explica que l'ANE es presentarà aquest dimecres a les set del vespre en un acte organitzat conjuntament amb l'associació Catalunya por España, una de les entitats que, el passat mes d'abril, va celebrar un homenatge al general Prim amb banderes espanyoles i de Tabarnia. La nova entitat, ANE, es presenta com una associació sense ànim de lucre.

Acte d'homenatge al general Prim el passat mes d'abril | Jordi Olària

 

Primera delegació a Tarragona

L'acte de Reus ha de servir per presentar la seva delegació a Tarragona. Ho faran amb un esdeveniment que contempla un parlament introductori a càrrec de l'associació Catalunya por España i que anirà seguit dels discursos de la junta de l'entitat, Miquel Martínez, que n'és el president, Pau Guix, el vicepresident, i Paula Fiestras, la secretària.

 

La junta directiva de l'ANE | Cedida

 

Aposten per abolir les autonomies

L'Asemblea Nacional Española es defineix a si mateixa com una entitat «orgullosament espanyola i europea, que vol fer front als nacionalismes i populismes que assolen Espanya i Europa». En la seva agenda política hi ha la petició, a les Corts Generals espanyoles, d'una reforma constitucional per organitzar un referèndum per tal de dissoldre les autonomies. Tot plegat ho emmarquen en el que anomenen el «proceso español».

 

Posen de manifest que aquesta sol·licitud ja ha registrat, a una plataforma per recollir firmes a favor de campanyes ciutadanes, més de 3.000 adhesions. En paral·lel, l'entitat es disposa a obrir delegacions «per totes les províncies d'Espanya» a més de voler-ho fer, també, a escala internacional, com la que afirmen que ja s'està tramitant a Bèlgica.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris