A presó un veí de Reus amb un llarguíssim historial delictiu al Camp de Tarragona

El detingut acumulava més de 26 antecedents policials, entre incendis, robatoris, furts, amenaces, danys i maltractament animal
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

 

Fa ben bé una setmana, el passat dilluns 13 d'agost, agents dels Mossos d'Esquadra van detenir dos veïns de Reus, de 20 i 22 anys, respectivament, com a suposats autors d'un delicte de resistència i desobediència a l'autoritat.

 

Precisament, un dels detinguts —el més gran, de 22 anys— també tenia pendent una ordre de recerca i detenció judicial signada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus per diversos robatoris amb violència, robatoris amb força, incendis, robatoris i furt d'ús de vehicle, danys, amenaces i maltractament animal.

 

El troben i el reconeixen a la ciutat de Reus

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, una patrulla va reconèixer el vehicle del jove fugitiu a la ciutat de Reus, el 13 d'agost. En veure els agents, l'home va marxar a peu juntament amb un altre individu cap al carrer Astorga de la capital del Baix Camp.

 

Arran de la detecció, la policia va activar un dispositiu que va permetre trobar-los, concretament, al carrer Moncayo on, després de fer cas omís a les ordres dels agents i resistir-se, van ser detinguts.

 

Un llarg historial delictiu

Al jove, de 22 anys, se li atribueixen diversos delictes comesos durant el mes de març de 2018 a les comarques del Baix Camp, el Tarragonès i l'Alt Camp, i pels quals tenia pendent una ordre judicial de detenció i recerca.

 

La nit del 2 de març, concretament, va ser sorprès per l'amo d'una finca de Riudoms, a qui va amenaçar i va agredir llençant-li ampolles de vidre i objectes contundents i ruixant-lo, a posteriori, amb un esprai de defensa. Després, en una espècia de gira delictiva, el jove va desplaçar-se cap a una masia de Reus, on va forçar la reixa i va calar-hi foc, cremant totalment la primera planta de l'immoble.

 

L'endemà mateix, el dia 3 de març, el mateix individu va robar en diferents masos del Baix Camp. D'una de les cases, a la Selva del Camp, es va endur una furgoneta.

 

El 'tour' segueix cap al Tarragonès

El tomb i els delictes, lluny d'acabar-se, van seguir el 4 de març, dia en què l'ara detingut va calar foc en una casa en construcció al municipi de Constantí (Tarragonès) quan, a més, hi havia una persona a l'interior. La víctima, afortunadament, va poder escapar-se de les flames però va trobar el seu cotxe incendiat, també, pel jove delinqüent.

 

Hores més tard, el mateix 4 de març, el jove, acompanyat de diverses persones, va robar en una altra finca de Constantí i va obligar l'inquilí a obrir-li la porta, sota l'amenaça de cremar l'habitatge amb la persona a dins. Alhora, també van atacar la víctima amb esprai i van ferir un gos, que va haver de ser sacrificat diversos dies més tard, per culpa de les lesions. Després del robatori, els lladres van fugir amb un camió robat de la finca.

 

Gairebé una trentena d'antecedents policials

En total, el jove, veí de Reus, acumula més de vint-i-sis antecedents policials. En concret, ara se l'acusa de dos robatoris amb violència, tres delictes d'incendi, quatre robatoris amb força, tres delictes de danys, quatre robatoris i furt d'ús de vehicle, un delicte d'amenaces i un delicte de maltractament d'animals.

 

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, l'home, que ja ha ingressat a presó, va passar a disposició judicial el passat 16 d'agost.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris